VENDIMI/ Ja kur nis universiteti për vitin akademik 2019-2020

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Ministria e Arsimit ka shpallur datën e fillimit të procesit mësimor në universitete. Viti Akademik 2019-2020 do të fillojë javën e tretë të muajit tetor, konkretisht me 14 tetor. Ndërsa me datë 19 shtator rihapet sërish portali me formularin A3, ku do të kenë mundësi të aplikojnë maturantët që nuk janë regjistruar në fazën e parë si dhe maturantët që kaluan më sukses provimet e vjeshtës.

Sipas përllogaritjeve të Ministrisë pritet që deri në datën 14 tetor të ketë përfunduar regjistrimi në Universitetet në të treja raundet. Sipas Drejtorit Të Rrjetit Akademik, degët më të preferuara nga maturantët këtë vit janë shkencat ekonomike ku 70% e maturantëve i kanë përzgjedhur, duke vijuar me shkencat mjekësore. Po ashtu dega e mësuesisë mbetet e preferuar nga maturantët, pavarësisht rritjes së mesatares në 7.5.

Një vit më parë viti Akademik filloi me 15 tetor. Ndërsa për sa u përket gjimnazeve dhe shkollave fillore 16 shatori shënon ditën e parë të shkollës.

Universiteti qiriazi (1)

Regjistrohu tani dhe përfito 10% zbritje të tarifës së studimit për këtë vit akademik ! 

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

5 arsye përse duhet të zgjidhni Kolegjin Universitar Qiriazi

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

5 arsye përse duhet të zgjidhni Kolegjin Universitar Qiriazi

 • Stafi akademik

Kolegji Universitar Qiriazi ndër vite i ka kushtuar një rëndësi të veçantë stafit akademik, duke bërë pjesë të kolegjit pedagoget më me eksperiencë dhe më të spikaturit në fushën e ekonomisë, jurispudencës, teknologjisë ushqimore, teknologjisë së informacionit dhe turizmit. Pedagogët janë shtylla kryesore që garantojnë suksesin e studentit në të ardhmen, ndaj dhe Kolegji Universitar Qiriazi në bashkëpunim me universitet e vendeve të BE-se u mundëson studentëve të zhvillojnë mesim edhe me pedagogët e universiteteve më prestigjoze në botë.

 • Punësimi i studentëve gjatë dhe pas kryerjes së studimeve

Kolegji Universitar Qiriazi ju garanton të gjithë studentëve mundësinë e punësimit si gjatë por edhe pas kryerjes së studimeve. Si arrin ta bëjë të mundur këtë gjë universiteti?  Kolegji Universitar Qiriazi ka një bashkepunim te ngushte me Dhomen e Tregtise Tirane, dhe me një numër të madh biznesesh dhe institucionesh që sigurojnë praktikat dhe punësimin e studentëve. Nëpërmjet këtyre lidhjeve Kolegji Universitar Qiriazi i mundëson kujt do studenti që dëshiron të punojë part time ose full time, nga viti parë bachelor deri në vitin e fundit master.

 • Infrastruktura dhe Laboratorët modern

Kolegji Universitar Qiriazi ofron kushte moderne për kryerjen e procesit mësiomor në aspektin teorik dhe atë praktik. Ky universitet vlerëson maksimalisht ndërthyrjen e teorisë me praktikën. Studentët mund të aplikojnë e praktikojnë dijet dhe profesionin nëpërmjet laboratorëve, klinikave ligjore, zyrave dhe institucioneve financiare që universiteti ofron në shërbim të tyre. Kolegji Universitar Qiriazi ka në misionin e vet edukimin e brezave nëpërmjet praktikës në proceset e punës.

 • Asistencë Individuale dhe mbështetje për çdo student në bazë të nevojave

Në fokusin e Kolegjit Universitar Qiriazi është rritja e kapaciteteve të studentit si në aspektin profesional, por edhe atë social e kulturor. Ndaj çdo vit e më shumë shtohet vemendja e universitetit ndaj kërkesave dhe nevojave specifike të çdo studenti për të zhvilluar background-in dhe karrierën e tyre për të ardhmen. Në Kolegjin Universitar Qiriazi studentit i ofrohet asistencë individuale nga secili pedagog për të diskutuar çështje që lidhen me modulin, angazhimin e studentit në kërkim shkencor, konferenca etj. Organizatat dhe klubet studentore janë një mundësi tjetër e mbështetjes dhe promovimit të studentëve të KUQ.

Mbështetja me bursa jo vetëm e maturantëve me mesatare të lartë, por edhe e studentëve që vazhdojnë ta ruajnë mesataren përgjatë studimeve bachelor dhe master. Universiteti ofron gjithashtu bursa të plota për zhvillimin e studimeve master në universitetet e BE, ku kriter i vetëm është nota mesatare.

 • Universitet i akredituar dhe ofron një larmishmëri të programeve të studimit

Kolegji Universitar Qiriazi është një universitet i akredituar.

Ky universitet ofron një larmishmëri programesh studimi si:

Fakulteti Ekonomik

Profilet:

 • Finance
 • Menaxhim biznesi

Master professional:

 • Finance
 • Administrim biznesi

Master shkencor:

 • Finance
 • Administrim biznesi

Fakulteti i Drejtesise dhe Shkencave te Edukimit

Profilet:

 • E drejte biznesi ose business law

Master professional:

 • Jurist me drejtim biznesi

Master  i shkencave:

 • E drejte civile dhe tregtare

 

 Kolegji  Profesional i Larte 2 vjecar

Teknologji ushqimore  (Teknolog ushqimor)

Programet:

 • Teknologjinë e Produkteve Bimore
 • Teknologjinë e Produkteve Shtazore
 • Teknologjinë e Pijeve dhe Ujit

Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit (TIK)

Programet:

 • Teknologji Informacioni dhe Komunikimi
 • Elektronikë
 • Web Design

Hoteleri – Turizem 2 vjecare

FILLUAN REGJISTRIMET.png

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Mbyllet faza e parë/ Regjistrimet në fakultete, dalin kuotat e ezauruara

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

E para fazë e raundit fillestar të regjistrimeve në universitete ka ezauruar pjesën dërrmuese të degëve që preferohen më së shumti nga të rinjtë.

Drejtori i Rrjetit Akademik Shqiptar, Arjan Xhelaj
Drejtori i Rrjetit Akademik Shqiptar, Arjan Xhelaj

Fituesit në Mjekësi, Shkenca ekonomike apo Drejtësi nuk kanë ngurruar të regjistrohen që në 48- orëshin e parë, duke plotësuar kështu shumicën e kuotave, kryesisht në universitetet e kryeqytetit. Ndonëse synimi i qeverisë është orientimi i ekselentëve drejt Mësuesisë, Mjekësia është ajo që vijon të thithë studentët më të mirë.

Deri mesditën e djeshme, vetëm pak përpara se të mbyllej portali, figuronin të regjistruar mbi 200 studentë, nga 260 kuota që ofron në total ky program. Shifrat i bën publike Arjan Xhelaj, drejtor i Rrjetit Akademik Shqiptar.

Universiteti qiriazi (1)

Regjistrohu tani dhe përfito 10% zbritje të tarifës së studimit për këtë vit akademik ! 

“Mjekësia e përgjithshme pothuajse është ezauruar. Deri tani është në masën 70 për qind dhe mund të themi që në dy fazat e para të raundit të parë kjo degë plotësohet”. Jo më pak të regjistruar ka në degët e Ekonomisë dhe Drejtësisë, të cilat gjithashtu kanë marrë nxënës shumë të mirë. “Kemi degët e Ekonomisë me afro 18% të regjistruar, ndjekur nga Shkencat Politike dhe Sociale me rreth 13% dhe Mësuesia mbi 10%”, pohon Xhelaj.

Ajo çka vihet re, si në aplikime, ashtu edhe në regjistrimet në universitete, është prirja nga degët që sigurojnë punësim, jo vetëm brenda, por edhe jashtë vendit. E tillë është Infermieria, e preferueshme në Universitetin Mjekësor të Tiranës si edhe në rrethe. “Një ecuri të mirë kanë degët e Infermierisë, veçanërisht në universitetet rajonale, ku janë regjistruar jo pak studentë”.

Prej vitesh, faza e parë e regjistrimeve është kthyer në një procedurë formale, ku çdo nxënës që ka shkëlqyer merr degën që dëshiron. Për kandidatët e tjerë, gara nis në fazën e dytë, me lirimin e qindra kuotave që deri dje mbaheshin peng nga këta ekselentë. Për drejtorin e RASH, fazat e tjera do të sqarojnë gjithë situatën.

“Pritet një ecuri edhe më e shpejtë gjatë fazave të tjera, ku shumë maturantë, duke filluar nga sot, do ta shikojnë veten fitues në degë të ndryshme dhe do të vijojnë regjistrimin”. Nga 23 mijë aplikantë për në universitetet publike e private, janë regjistruar pesë mijë prej tyre. Regjistrimet do të vijojnë deri në datën 15 shtator për raundin e parë, duke lënë një mundësi për çregjistrimin e atyre që kanë ndërruar mendje, në datën 16 shtator.

Dy raunde të tjera, përkatësisht me pesë dhe tri faza secila, pritet të ezaurojnë kuotat që ofrojnë universitetet. Konkurrimi pritet të mbyllet në fund të muajit tetor, kur lista finale me studentët e regjistruar të shkojë zyrtarisht në Qendrën e Shërbimeve Arsimore.

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Regjistrimet në universitet, ndryshimet në listat e fituesve

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Nisin regjistrimet në universitet në 7 faza 48-orëshe. Si do të ndryshojnë listat e fituesve për maturantët që nuk janë shpallur fitues në një program studimi. Procesi i çregjistrimit dhe aplikimi në raundin e dytë

2 shtatori shënoi nisjen e fazës së parë të regjistrimeve në universitetet publike. Regjistrimet do të vazhdojnë edhe këtë të martë, për të gjithë maturantët të cilët janë shpallur fitues të degëve përkatëse. Ditën e djeshme fluksi ka qenë mjaft i lartë, kryesisht në universitetin Mjekësor të Tiranës, ku si fillim regjistrimi ka nisur me studentët e ekslenecës. Në programin e studimit të Mjekësisë së Përgjithshme 1/3 e kuotave janë plotësuar vetëm me këtë fazë aplikimesh. Ndërkohë mësohet se në total, numërohen mbi 2 mijë maturant të regjistruar për fazën e parë të aplikimeve deri dje. Procesi i regjistrimit do të zhvillohet në 7 faza 48-orëshe, pra renditja e listave fituesve të maturantëve do ndryshojë 7 herë. E gjithë kjo do të ndodhë në varësi të kuotave që do të mbeten bosh nga përfundimi i fazave të regjistrimit.

Kjo i jep shpresë maturantëve të cilët gjenden poshtë vijës së kuqe të kualifikimit për të nisur regjistrimin. Kështu, në momentin që maturanti vendos të regjistrohet në një nga degët ku ai është shpallur fitues, automatikisht lirohen kuotat e preferencave të tjera ku ai ka përzgjedhur, duke bërë të mundur që të ngjiten sipër vijës së kuqe maturantët të cilët nuk ishin fitues në listat e para. Ata maturantë të cilët nuk do të paraqiten brenda afatit kohor 48 orë, humbasin të drejtën për t’u regjistruar, duke pritur kështu raundin e dytë të aplikimeve. “Në rast se pas çdo faze konstatohen kuota të paplotësuara, zhvendoset vija e kuqe dhe shpallen fitues të rinj të asaj faze. Këta fitues të rinj regjistrohen vetëm në fazën pasardhëse. Këto faza vijojnë deri në plotësimin e kuotave dhe përfundojnë në datën e përcaktuar në kalendarin e miratuar me urdhër të titullarëve të QSHA-së dhe RASH-it, për çdo vit akademik”, sqaroi më herët udhëzimi i MASR-së.

 

Në SCCAlbania ne kemi specialistët e duhur për përgatitje në Mininaturë, Maturë dhe Universitet!
📚📖👩‍💻👨‍💻
Eja dhe mëso më tepër mbi programin dhe specialistët tanë!
Kontakt: 0692744472
Mail: sccalbania@gmail.com

Ndryshimet

Ndryshimi i listës fituese, gjendet online në portalin “U-albania”. Si fillim maturantët hapin faqen dhe më pas klikojnë në butonin “këndi i maturantit”, ku më pas do t’u kërkohet të vendosin numrin tuaj të identifikimit dhe më pas klikoni “afisho”.  Pasi të keni shtypur këtë buton do të shfaqet tabela me të gjitha preferencat e përzgjedhura nga ju për vijimin e garës së studimeve të larta përgjatë raundit të parë. Secila prej preferencave do të jetë e shënjuar me një ngjyrë të caktuar, e cila tregon mundësitë që keni për të qenë fitues, ose jo. Nëse preferenca juaj është e shënuar me ngjyrë të gjelbër, do të thotë që ju jeni përzgjedhur për këtë program studim, duke iu lindur e drejta të regjistroheni. Nëse me ngjyrë të gjelbër shfaqet më shumë se një program studimi, ju do të përzgjidhni preferencën tuaj brenda afatit kohor të përcaktuar nga Ministria e Arsimit më herët, që është 48 orë.

Nëse nuk bëni përzgjedhjen, ju e humbisni një nga këto programe studimi. Kështu, ju duhet të vendosini se në cilën prej tyre doni të ndiqni studimet e larta dhe brenda 48-orëve duhet të paraqiteni për të regjistrimin si fitues. Në këtë dritare do të jenë të shfaqur edhe preferencat që janë të listuara me ngjyrë të kuqe. Kjo tregon se ju nuk keni arritur te jeni fitues në këtë program studimi, por nga procesi i regjistrimeve, si dhe kuotat e mundshme të pranimit mund të ndodhë që të lirohen vende të cilat mund të krijojnë një shans për të qenë ju fitues. Për këtë arsye, duhet që të mbani në vëzhgim  herë ndryshimin e listës pas mbylljes së secilës fazë të regjistrimit të raundit të parë.  Një tjetër ngjyrë e cila do të të ketë mbuluar preferencën tuaj, do të mund të jetë edhe ngjyra e verdhë. Kjo tregon se ju jeni fitues, por procesin e regjistrimit mund ta kryeni vetëm në raundin pasardhës. E fundit ngjyrë, e cila do të mbulojë preferencat tuaja, është gri, e cila tregon se nuk keni arritur të fitoni këtë program studimi, që ju keni zgjedhur.

Procesi i çregjistrimit

Të gjithë ata maturantë të cilët nuk e pëlqejnë programin e studimit në të cilin janë shpallur fitues në raundin e parë, mund të kryejnë procesin e çregjistrimit, ku është përcaktuar data 16 shtator. Shanset për të fituar një tjetër degë mund të ndodhin vetëm nëse kryhet ky proces, në të kundërtën ata do të mbeten student të programit të parë, ose nëse nuk regjistrohen e humbasin këtë të drejtë.  Në këtë mënyrë çdo kandidat duhet të paraqesë një kërkesë për çregjistrim pranë sekretarisë mësimore të fakultetit ku dhe është regjistruar, duke tërhequr dokumentet e dorëzuara. Më pas duhet të plotësoni sërish formularin A2 në raundin e 2-të, për të hyrë në garë për studimet e larta në një tjetër degë të preferuar. ” Çregjistrimi kryhet në portalin U-Albania nga sekretaria mësimore e fakultetit. Sekretaritë mësimore, në përfundim të procesit të çregjistrimit të aplikantëve dhe dorëzimit të dokumentacionit, përcjellin në portalin U-Albania listën e aplikantëve të çregjistruar në format elektronik, brenda datës së përcaktuar në kalendarin e miratuar me urdhër të titullarëve të QSHA-së dhe RASH-it”, thuhet në udhëzim.

Dokumentet

Për regjistrimin e programit të studimit në një nga universitet publike (mund ti dorëzoni personalisht ose nëpërmjet një përfaqësuesi të autorizuar me prokurë nga ana juaj) duhet një dokumentacioni tillë: dokument identifikimi (pasaportë ose kartë identiteti). Në dosje mbahet vetëm fotokopja. Fotokopja e noterizuar e Maturës Shtetërore së bashku me certifikatën e notave. Deklaratën të cilën e gjeni në udhëzimin e plotë, duhet ta printoni dhe plotësoni te sekretaritë e degës së studimit ku do të regjistroheni. Pas deklaratës së shkruar bëhet regjistrimi menjëherë në portalin U-Albania dhe firmoset nga sekretarja dhe aplikanti në dy fotokopje formulari i printuar nga sistemi, një prej të cilave i jepet aplikantit. Nëse nuk regjistroheni brenda afateve humbisni të drejtën e aplikimit në raundin e parë dhe keni të drejtë të aplikoni në raundin e dytë.

Aplikimet

Raundi i dytë i aplikimeve në universitet do të nisë në datat 19-21 shtator, ku aplikimi sërish do të bëhet online. Edhe në këtë raunde maturantët kanë të drejtë të zgjedhin 10 programe studimi. “Në periudhën 19 shtator-21 shtator 2019 do të kryhet procesi i aplikimit online për raundin e dytë në Portalin U-Albania. Kanë të drejtë të aplikojnë, duke përzgjedhur deri në 10 programe studimi, të gjithë maturantët/kandidatët, të cilët kanë plotësuar formularin AI/A1Z dhe rezultojnë kalues në provimet e Maturës Shtetërore, por që: a) nuk kanë arritur të aplikojnë në raundin e parë; b) kanë kryer procesin e aplikimit online në raundin e parë dhe nuk janë shpallur fitues;c) kanë kryer procesin e aplikimit online në raundin e parë dhe nuk kanë arritur të regjistrohen; ç) janë çregjistruar pas përfundimit të raundit të parë”, nënvizon urdhri. Sa i takon procedurave të aplikimit, si fillim ata duhet të çregjistrohen nga raundi i parë dhe të kryejnë pagesën. Pas dorëzimit të mandatit të pagesës, sekretaritë e shkollave konfirmojnë pagesën e kryer brenda datës 17 shtator 2019, në portalin U- Albania.

Nëpërmjet një udhëzimi, ministria sqaron se maturantët kanë edhe të drejtën e animimit të rezultateve pas fazës së palikimve në tre raundet. Për raundin e parë, pavarësisht paraqitjes së ankesës, nëse janë shpallur fitues në një ose disa programe të tjera studimi, mund të vijojnë procedurat e regjistrimit. Nëse ankesa e tyre është pranuar, ata duhet të çregjistrohen nga programi i studimit (nëse janë regjistruar) dhe të regjistrohen në programin e studimit, në të cilin është pranuar ankimimi, në datën 16 shtator 2019. Në raundin e dytë, bëhet me dije se në datat 23- 26 shtator 2019 çdo aplikant duhet të shikojë në faqen e internetit të IAL-ve ose të paraqitet në sekretaritë mësimore të fakulteteve për të parë renditjen e listës së fituesve. Bazuar në urdhrin e nxjerrë, aplikantët kanë të drejtën e ankimimit në IAL, në datën 27 shtator 2019. IAL, pas përfundimit të afatit të ankimimit dhe shqyrtimit të ankesave, përcjellin zyrtarisht në RASH, në datat 28 – 29 shtator 2019, vendimet lidhur me ankimimet e aplikantëve, si dhe 1 pasqyrojnë këto vendime, në format elektronik, brenda po kësaj date, në portalin U-Albania.

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

 

 

Aplikimet për në Universitet u mbyllën, në 1 shtator shpallen fituesit

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

24 mijë maturantë mbyllën aplikimet për në Universitet dhe fituesit do të shpallen në datën 1 shtator. Menjëherë pas rezultateve do të nisë regjistrimi, në datën 2 shtator, pranë Universiteteve përkatëse.

“Aplikimet kanë mbaruar. Kanë pasur një periudhë 6 ditore që ka qenë në dispozicion të maturantëve për të aplikuar. Ka qenë një numër i mirë maturantësh që kanë shprehur dëshirën për të aplikuar në Universitet, rreth 24 mijë të tillë. Nga të cilët 96 % e tyre plotësuan formularin A2 dhe janë pjesë e procesit. Më 25 Gusht do të fillojë shkarkimi i të gjitha të dhënave të studentëve nga Universitetet provate dhe publike që nuk kanë pasur konkurse. Universitete do të kenë kohë 6 ditë për të përpunuar të dhënat dhe për të nxjerrë renditjen. Me përfundimin e procesit të llogaritjes së rezultateve dhe nxjerrjes së renditjes përfundimtare për çdo program studimi, ringarkohen në sistem dhe të dhënat do të jenë publike më 1 shtator. Vetëm nëpëmrjet ID-s, maturanti mund të futet në sistem do të shikojë ku ka fituar”,tha Arjan Xhelaj drejtori i RASH (Rrjetit Akademik Shqiptar).

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png