Raundi i dytë, 1763 kuota në Universitetin e Tiranës për 6 fakultetet

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Sot nisi raundi i dytë i aplikimit në universitete për të gjithë maturantët që nuk arritën të fitonin apo nuk ishin të kënaqur me degën që përzgjodhën në raundin e parë. Burime nga universiteti i Tiranës zbardhin për “Gazeta Shqiptare” numrin e kuotave të lira në 6-të fakultetet e këtij institucioni arsimor si dhe në filialin e tij në Sarandë. Ndërkohë rektori i Universitetit të Mjekësisë, Arben Gjata bën me dije për GSH se në këtë universitet nuk ka më kuota të lira pasi janë plotësuar të gjitha në raundin e parë. “Në Universitetin e Mjekësisë nuk ka më kuota të lira, janë plotësuar gjatë aplikimeve në raundin e parë”,-thotë Gjata. ‘Gazeta Shqiptare’ zbardh sot edhe numrin e kuotave të lira për Universitetin Bujqësor të Tiranës për të 5-ta fakultetet. Përkatësisht studentët në raundin e dytë do të kenë mundësinë të aplikojnë për 1763 vende të lira ndërsa në universitetin Bujqësor për 822 kuota boshe. Ndërkohë 3 ditë më parë, ishte faza e fundit e raundit të parë për procesin e regjistrimeve në universitete për vitin e ri akademik 2019-2020.

Në fund të përfundimit të fazës 14 ditore të regjistrimeve të fituesve të raundit të parë, do të bëhen edhe verifikimet përkatëse në lidhje me numrin e kandidatëve të regjistruar në secilin program studimi të universiteteve publike, duke identifikuar kështu edhe vendet e mbetura bosh, kuota të cilat do të jenë pjesë e raundit të dytë të pranimeve që do të zhvillohet në mes të muajit shtator. Aplikimet për raundin e dytë do të zhvillohen sërish online me plotësimin e një tjetër formulari preferencash duke nisur nga data 19 shtator dhe për të përfunduar në 21 shtator. Në këtë raund do të aplikohet për vendet mbetura bosh nga mbyllja e regjistrimeve të listës së fituesve të fazës së pare, çka do të thotë se maturantët në këtë raund do të jenë më të kufizuar në përzgjedhjen e degëve më të preferuara. Në raundin e dytë kanë të drejtë të aplikojnë të gjithë ata maturantë që nuk kanë mundur të aplikojnë në raundin e parë dhe të gjithë ata që kanë aplikuar, por nuk janë shpallur fitues. Gjithashtu, në këtë raund mund të aplikojnë sërish të gjithë kandidatët që kanë kryer aplikimin, por nuk kanë arritur të regjistrohen si dhe ata që janë çregjistruar nga një program studimi. Kandidatët kanë të drejtë që të përzgjedhin deri në 10 preferenca me të cilat do të konkurrojnë për të fituar studimet e larta përgjatë vitit të ri akademik, qofshin këto degë të universiteteve publike, apo private. Vetëm kandidatët që janë pajisur me dokumentacionin ligjor, që fakton përfundimin e shkollës së mesme, që kanë mesatare të shkollës së mesme mbi notën 6,5, si dhe që plotësojnë kriteret e tjera shtesë që mund të kenë vendosur vetë universitetet për programet që ofrojnë.

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Regjistrimi në universitet/ Sot mbyllet raundi i parë, rreth 15 mijë maturantë të regjistruar

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

E diela ka shënuar fundin e raundit të parë të regjistrimeve për të gjitha ata maturantë të cilët kërkojnë të nisin këtë vit studimet universitare. Sipas të dhënave zyrtare, numri total i maturantëve që u regjistruan në këtë fazë nëpër universitete është 15 mijë ndërkohë që mbetet një pjesë e konsiderueshme të cilët duan më shumë kohë për të zgjedhur përfundimisht programin e studimit.

Bëhet fjalë për një numër prej rreth 8 mijë maturantësh të cilët nuk kanë mundur të gjejnë hapësira në degët e duhura.  Kjo kategori do të ketë një mundësi tjetër duke nisur nga 15 shtatori, por zgjedhja duhet bërë me shumë kujdes, pasi zgjedhja e një programi që nuk ka vende të lira mund t’i penalizojë.

Ka qenë mjekësia dega më e kërkuar, ndërkohë që juridiku mbetet përsëri një ndër të parapëlqyerat e studentëve shqiptarë.

Formularin A2 e kanë plotësuar  në total rreth 25 mijë maturantë, aq sa parashikoi Ministria e Arsimit, ndërsa 7 mijë maturantë kanë aplikuar për të ndjekur studimet jashtë Shqipërisë.

/SCAN 

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Zbardhet udhëzuesi/ Universitetet, si të siguroni një vend në raundin e parë

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png
Ekselentët që kanë fituar deri në dhjetë degë, po bëjnë konsultimet e fundit mbi drejtimin që do të marrin në jetë, ndërsa të tjerë nxënës, gjithashtu shumë të mirë, gjenden mes hamendësimeve nëse me pikët që kanë dhe rendin në klasifikim a fitojnë dot degën e preferuar deri në fund të këtij raundi regjistrimesh.

 

Më me fat janë ata që duken afër fitores dhe që me padurim presin kalimin e 48 orëve në vijim për të parë nëse dega e preferuar do të ngjyroset me të gjelbër. Në ndihmë të tyre, por dhe të rinjve që iu duhet të presin më gjatë, rrjeti akademik shqiptar që menaxhon portalin u-albania, ka hartuar një manual udhëzues.

KËNDI I MATURANTIT

Me këtë emër logohet në këndin personal të çdo kandidati, përmes së cilës çdokush monitoron vijimësinë e garës për të siguruar një vend në universitet. Që kjo të rezultojë e suksesshme, aplikanti duhet të dijë ta menaxhojë atë, duke njohur më parë “kodet” e portalit. E gjelbra nënkupton që ai e ka fituar një degë dhe në rast se regjistrohet do të qëndrojë e tillë deri në fund të garës, ndërkohë që me ngjyrë gri do t’i shfaqen të gjithë të tjerat ku nuk do të mund të regjistrohet dot nëse i refuzon fillimisht.

Ngjyra e verdhë është sinjali pozitiv dhe i shumëpritur për çdokënd, pasi sinjalizon se në 48-orëshin e fazës së ardhshme, ka mundësinë të regjistrohet, ndërsa ngjyra e kuqe, ashtu si në semaforin e këmbësorëve, nënkupton një JO. Përveç domethënies, kandidati, përpara se të veprojë, duhet të dijë edhe ca rregulla. Nëse zgjedh të presë për të fituar një degë tjetër, e humbet të drejtën e regjistrimit te dega që aktualisht mund ta ketë shënjuar me të gjelbër (dhe që në fazën tjetër shënjohet me gri).

Në SCCAlbania ne kemi specialistët e duhur për përgatitje në Mininaturë, Maturë dhe Universitet!
📚📖👩‍💻👨‍💻
Eja dhe mëso më tepër mbi programin dhe specialistët tanë!
Kontakt: 0692744472
Mail: sccalbania@gmail.com

Ndaj, ekspertët e RASH këshillojnë të shihni me kujdes dy kolonat e fundit të tabelës së preferencave, të cilat përditësohen vazhdimisht. “Kuotat e lira në fazën e ardhshme” tregojnë vendet që lirohen në atë degë, ndërsa “klasifikimi në fazën e ardhshme” tregon renditjen në klasifikim.

“Në këtë rast, këshillojmë të monitoroni dy kolonat e fundit për secilën degë, në mënyrë që të shikoni se ku keni mundësinë të shpalleni fitues gjatë nënfazave vijuese. Nëse në një degë jeni pranë limitit të kuotave dhe ka pasur fitues që nuk janë regjistruar në atë program studimi, ajo degë do t’ju shfaqet me të verdhë”, thonë ekspertët e RASH.

Për ata që nuk gjejnë vend në universitet në shtatë fazat e këtij raundi, janë edhe dy raunde të tjera që do të zhvillohen përgjatë dy muajve në vijim dhe që synojnë ezaurimin e kuotave në universitetet publike dhe ato private.

DOKUMENTET PER REGJISTRIM

a. dokumentin e identifikimit (kartë identiteti ose pasaportë). Në dosje mbahet vetëm fotokopja;
b. fotokopjen e noterizuar të diplomës së Maturës Shtetërore ose të dëftesës së pjekurisë, së bashku me certifikatën e notave ose të një dëftese/diplome tjetër studimi të fituar jashtë vendit dhe të njehsuar në QSHA;
c. deklaratën, e cila plotësohet nga aplikanti në prani të punonjëses se sekretarisë mësimore të IAL-së dhe që nënshkruhet nga aplikanti dhe nga punonjësja e
sekretarisë.
Sekretaritë mësimore mbajnë regjistër të veçantë për dorëzimin e dokumentacionit, datën dhe orën e dorëzimit, si dhe nënshkrimin e aplikantëve të regjistruar. Pas
nënshkrimit në regjistër, nga ana e sekretarisë mësimore, në prani të aplikantit kryhet regjistrimi online në portalin U2-Albania.
2-3 shtator Faza I
4-5 shtator Faza II
6-7 shtator Faza III
8-9 shtator Faza IV
10-11 shtator Faza V
12-13 shtator Faza VI
14-15 shtator Faza VII

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Regjistrimet në universitet, ndryshimet në listat e fituesve

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Nisin regjistrimet në universitet në 7 faza 48-orëshe. Si do të ndryshojnë listat e fituesve për maturantët që nuk janë shpallur fitues në një program studimi. Procesi i çregjistrimit dhe aplikimi në raundin e dytë

2 shtatori shënoi nisjen e fazës së parë të regjistrimeve në universitetet publike. Regjistrimet do të vazhdojnë edhe këtë të martë, për të gjithë maturantët të cilët janë shpallur fitues të degëve përkatëse. Ditën e djeshme fluksi ka qenë mjaft i lartë, kryesisht në universitetin Mjekësor të Tiranës, ku si fillim regjistrimi ka nisur me studentët e ekslenecës. Në programin e studimit të Mjekësisë së Përgjithshme 1/3 e kuotave janë plotësuar vetëm me këtë fazë aplikimesh. Ndërkohë mësohet se në total, numërohen mbi 2 mijë maturant të regjistruar për fazën e parë të aplikimeve deri dje. Procesi i regjistrimit do të zhvillohet në 7 faza 48-orëshe, pra renditja e listave fituesve të maturantëve do ndryshojë 7 herë. E gjithë kjo do të ndodhë në varësi të kuotave që do të mbeten bosh nga përfundimi i fazave të regjistrimit.

Kjo i jep shpresë maturantëve të cilët gjenden poshtë vijës së kuqe të kualifikimit për të nisur regjistrimin. Kështu, në momentin që maturanti vendos të regjistrohet në një nga degët ku ai është shpallur fitues, automatikisht lirohen kuotat e preferencave të tjera ku ai ka përzgjedhur, duke bërë të mundur që të ngjiten sipër vijës së kuqe maturantët të cilët nuk ishin fitues në listat e para. Ata maturantë të cilët nuk do të paraqiten brenda afatit kohor 48 orë, humbasin të drejtën për t’u regjistruar, duke pritur kështu raundin e dytë të aplikimeve. “Në rast se pas çdo faze konstatohen kuota të paplotësuara, zhvendoset vija e kuqe dhe shpallen fitues të rinj të asaj faze. Këta fitues të rinj regjistrohen vetëm në fazën pasardhëse. Këto faza vijojnë deri në plotësimin e kuotave dhe përfundojnë në datën e përcaktuar në kalendarin e miratuar me urdhër të titullarëve të QSHA-së dhe RASH-it, për çdo vit akademik”, sqaroi më herët udhëzimi i MASR-së.

 

Në SCCAlbania ne kemi specialistët e duhur për përgatitje në Mininaturë, Maturë dhe Universitet!
📚📖👩‍💻👨‍💻
Eja dhe mëso më tepër mbi programin dhe specialistët tanë!
Kontakt: 0692744472
Mail: sccalbania@gmail.com

Ndryshimet

Ndryshimi i listës fituese, gjendet online në portalin “U-albania”. Si fillim maturantët hapin faqen dhe më pas klikojnë në butonin “këndi i maturantit”, ku më pas do t’u kërkohet të vendosin numrin tuaj të identifikimit dhe më pas klikoni “afisho”.  Pasi të keni shtypur këtë buton do të shfaqet tabela me të gjitha preferencat e përzgjedhura nga ju për vijimin e garës së studimeve të larta përgjatë raundit të parë. Secila prej preferencave do të jetë e shënjuar me një ngjyrë të caktuar, e cila tregon mundësitë që keni për të qenë fitues, ose jo. Nëse preferenca juaj është e shënuar me ngjyrë të gjelbër, do të thotë që ju jeni përzgjedhur për këtë program studim, duke iu lindur e drejta të regjistroheni. Nëse me ngjyrë të gjelbër shfaqet më shumë se një program studimi, ju do të përzgjidhni preferencën tuaj brenda afatit kohor të përcaktuar nga Ministria e Arsimit më herët, që është 48 orë.

Nëse nuk bëni përzgjedhjen, ju e humbisni një nga këto programe studimi. Kështu, ju duhet të vendosini se në cilën prej tyre doni të ndiqni studimet e larta dhe brenda 48-orëve duhet të paraqiteni për të regjistrimin si fitues. Në këtë dritare do të jenë të shfaqur edhe preferencat që janë të listuara me ngjyrë të kuqe. Kjo tregon se ju nuk keni arritur te jeni fitues në këtë program studimi, por nga procesi i regjistrimeve, si dhe kuotat e mundshme të pranimit mund të ndodhë që të lirohen vende të cilat mund të krijojnë një shans për të qenë ju fitues. Për këtë arsye, duhet që të mbani në vëzhgim  herë ndryshimin e listës pas mbylljes së secilës fazë të regjistrimit të raundit të parë.  Një tjetër ngjyrë e cila do të të ketë mbuluar preferencën tuaj, do të mund të jetë edhe ngjyra e verdhë. Kjo tregon se ju jeni fitues, por procesin e regjistrimit mund ta kryeni vetëm në raundin pasardhës. E fundit ngjyrë, e cila do të mbulojë preferencat tuaja, është gri, e cila tregon se nuk keni arritur të fitoni këtë program studimi, që ju keni zgjedhur.

Procesi i çregjistrimit

Të gjithë ata maturantë të cilët nuk e pëlqejnë programin e studimit në të cilin janë shpallur fitues në raundin e parë, mund të kryejnë procesin e çregjistrimit, ku është përcaktuar data 16 shtator. Shanset për të fituar një tjetër degë mund të ndodhin vetëm nëse kryhet ky proces, në të kundërtën ata do të mbeten student të programit të parë, ose nëse nuk regjistrohen e humbasin këtë të drejtë.  Në këtë mënyrë çdo kandidat duhet të paraqesë një kërkesë për çregjistrim pranë sekretarisë mësimore të fakultetit ku dhe është regjistruar, duke tërhequr dokumentet e dorëzuara. Më pas duhet të plotësoni sërish formularin A2 në raundin e 2-të, për të hyrë në garë për studimet e larta në një tjetër degë të preferuar. ” Çregjistrimi kryhet në portalin U-Albania nga sekretaria mësimore e fakultetit. Sekretaritë mësimore, në përfundim të procesit të çregjistrimit të aplikantëve dhe dorëzimit të dokumentacionit, përcjellin në portalin U-Albania listën e aplikantëve të çregjistruar në format elektronik, brenda datës së përcaktuar në kalendarin e miratuar me urdhër të titullarëve të QSHA-së dhe RASH-it”, thuhet në udhëzim.

Dokumentet

Për regjistrimin e programit të studimit në një nga universitet publike (mund ti dorëzoni personalisht ose nëpërmjet një përfaqësuesi të autorizuar me prokurë nga ana juaj) duhet një dokumentacioni tillë: dokument identifikimi (pasaportë ose kartë identiteti). Në dosje mbahet vetëm fotokopja. Fotokopja e noterizuar e Maturës Shtetërore së bashku me certifikatën e notave. Deklaratën të cilën e gjeni në udhëzimin e plotë, duhet ta printoni dhe plotësoni te sekretaritë e degës së studimit ku do të regjistroheni. Pas deklaratës së shkruar bëhet regjistrimi menjëherë në portalin U-Albania dhe firmoset nga sekretarja dhe aplikanti në dy fotokopje formulari i printuar nga sistemi, një prej të cilave i jepet aplikantit. Nëse nuk regjistroheni brenda afateve humbisni të drejtën e aplikimit në raundin e parë dhe keni të drejtë të aplikoni në raundin e dytë.

Aplikimet

Raundi i dytë i aplikimeve në universitet do të nisë në datat 19-21 shtator, ku aplikimi sërish do të bëhet online. Edhe në këtë raunde maturantët kanë të drejtë të zgjedhin 10 programe studimi. “Në periudhën 19 shtator-21 shtator 2019 do të kryhet procesi i aplikimit online për raundin e dytë në Portalin U-Albania. Kanë të drejtë të aplikojnë, duke përzgjedhur deri në 10 programe studimi, të gjithë maturantët/kandidatët, të cilët kanë plotësuar formularin AI/A1Z dhe rezultojnë kalues në provimet e Maturës Shtetërore, por që: a) nuk kanë arritur të aplikojnë në raundin e parë; b) kanë kryer procesin e aplikimit online në raundin e parë dhe nuk janë shpallur fitues;c) kanë kryer procesin e aplikimit online në raundin e parë dhe nuk kanë arritur të regjistrohen; ç) janë çregjistruar pas përfundimit të raundit të parë”, nënvizon urdhri. Sa i takon procedurave të aplikimit, si fillim ata duhet të çregjistrohen nga raundi i parë dhe të kryejnë pagesën. Pas dorëzimit të mandatit të pagesës, sekretaritë e shkollave konfirmojnë pagesën e kryer brenda datës 17 shtator 2019, në portalin U- Albania.

Nëpërmjet një udhëzimi, ministria sqaron se maturantët kanë edhe të drejtën e animimit të rezultateve pas fazës së palikimve në tre raundet. Për raundin e parë, pavarësisht paraqitjes së ankesës, nëse janë shpallur fitues në një ose disa programe të tjera studimi, mund të vijojnë procedurat e regjistrimit. Nëse ankesa e tyre është pranuar, ata duhet të çregjistrohen nga programi i studimit (nëse janë regjistruar) dhe të regjistrohen në programin e studimit, në të cilin është pranuar ankimimi, në datën 16 shtator 2019. Në raundin e dytë, bëhet me dije se në datat 23- 26 shtator 2019 çdo aplikant duhet të shikojë në faqen e internetit të IAL-ve ose të paraqitet në sekretaritë mësimore të fakulteteve për të parë renditjen e listës së fituesve. Bazuar në urdhrin e nxjerrë, aplikantët kanë të drejtën e ankimimit në IAL, në datën 27 shtator 2019. IAL, pas përfundimit të afatit të ankimimit dhe shqyrtimit të ankesave, përcjellin zyrtarisht në RASH, në datat 28 – 29 shtator 2019, vendimet lidhur me ankimimet e aplikantëve, si dhe 1 pasqyrojnë këto vendime, në format elektronik, brenda po kësaj date, në portalin U-Albania.

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

 

 

UT shpall emrat e maturantëve fitues, listat janë paraprake

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Universitetet/ Rritet numri i kërkesave për të studiuar në fakultetin e Ekonomisë, mbetet e balancuar në fakultetet e tjerët të UT-së. Përcaktimi i tarifave në dorë të qeverisë. Më 2 shtator nis regjistrimet për fituesit

Enida Vërça

“Ulja e tarifave për studentët është në dorë të qeverisë”, kështu u shpreh dekani i fakultetit të Ekonomisë të Universitetit të Tiranës, Dhori Kule në një konferencë për me mediat. Nga ambientet e këtij fakulteti, së bashku me dekanin e fakultetit të Drejtësisë, Artan Hoxha, dekanin e Shkencave Sociale, Edmond Rapti dhe atë të Gjuhëve të Huaja, Artur Sula, dekanët e Universitetit të Tiranës, sqaruan ditën e djeshme vendimin e Senateve Akademike, për tarifa të plota studimi si dhe fazën mbi të cilën ndodhen aplikantët që kanë kandiduar pranë këtyre fakulteteve. “Qeveria ka deklaruar që të vazhdojë të njëjtën politikë me tarifat. Do të subvencionojnë gjysmat e tarifave, praktikë dhe politikë që e ka ndjekur vitin e kaluar. Senati Akademik ka bërë detyrën që i takon, pjesën tjetër është përgjegjësi e qeverisë, e cila e ka konfirmuar që do ta vazhdojë”, saktësoi ai. Më tej ata bënë të ditur se aplikantët e këtij vit kanë një nivel mjaft të lartë të mesatares dhe se disa programe studimi në degët përkatëse do të kenë ndryshime.

Numri i aplikimeve

Dekani i Fakultetit të Ekonomisë, Dhori Kule, në fjalën e tij po ashtu bëri me dije se numri i aplikimeve në degët e këtij fakulteti shënon një rritje me 1200 aplikime më shumë se një vit më parë. “Janë mbi 21,523 aplikime në Fakultetin e Ekonomisë dhe shpejt do të bëhen publike listat e fituesve të raundit të parë. Deri në 30 gusht do ti shohin rezultatet. Nëse konfirmohen pasaktësi kanë të drejtë ankimimi deri në 30 gusht. Në datat 31 gusht- 1 shtator shpallen rezultatet e ankimimeve. Raundi i parë fillon më 2 shtator-15 shtator. Ka 7 faza 48 orëshe, të mos shqetësohen që fazën e parë apo të dytën nuk e shohin veten fitues. Shpërndarje e më të mirëve do të bëjë që të vijë radha në fazat e tjera. Në katër degët e veta aplikimet fillojnë mesataren 9.9. Ata që janë me mesataren poshtë kësaj të fundit nuk duhet te jenë pesimistë, sikur të regjistrohen të gjithë mbeten 360 vende”, sqaroi ai për mediat. Në këtë konferencë e cila zgjati më shumë se 30 minuta, Kule u shpreh se kërkesa për tu regjistruar në fakultetin e Ekonomisë vjen çdo vit duke u rritur. “Mund të ketë shumë polemika, por ka një të vërtet të madhe që ky fakultet ka cilësi në çdo drejtim, ndaj ka një kërkesë të lartë për të qenë pjesë e tij”, tha ai.

Gjuha angleze

Në fjalën e tij, Kule tha se këtë vit kurrikulat e studimit në fakultetin e Ekonomikut do të pësojnë ndryshme. Në këtë mënyrë, të gjitha lëndët e këtyre degëve do të kenë leksione edhe në gjuhën angleze. E gjithë kjo për të përvetësuar studentët dhe për t’i përgatitur ata për tregun ndërkombëtar. Më tej shtoi se do të ketë binjakëzime me fakultet evropiane. “Ashtu si çdo vit, do të kemi shkëmbime të përvojave mes fakultetin tonë dhe atyre në Evropë, për të ndihmuar sa më shumë studentët të cilët e rinj që nisin fakultetin tani, por edhe për ata që aktualisht vazhdojnë studimet pranë këtij fakulteti”, përfundoi ai.

Fakulteti i Drejtësisë

Dekani i fakultetit të Drejtësisë, Artan Hoxha tha se ky fakultet vazhdon të ruajë të njëjtën kërkesë për të regjistrime nga maturantët, si një vit më parë. Ashtu si te Ekonomiku edhe në këtë fakultet, aplikantët janë me një mesatare të lartë. “188 maturantë janë me mesatare absolute, i fundit është me 9.71”, bëri me dije ai. Më tej shtoi se këtë vit do të ketë ndryshme në studimet e ciklit të dytë, master, ku për herë të parë do të nisë masteri i integruar 5-vjeçar. “Sot kemi një sfidë që do të ecim me dy programe paralele,  me programin e vjetër bachelor, master. Po ashtu dhe me programin e ri, që studentët që hynë për herë të parë këtë vit do të kenë të drejtë të fillojnë masterin e integruar 5-vjeçar. Sa i takon aplikimeve, tashmë e dimë që janë me tre raunde. Maturantët duhet të tregohen të vëmendshëm dhe të ndjekin sipas rregullit hap pas hapi çdo procedurë”, tha ai. Një tjetër pikë në të cilën u ndal dekani, ishte edhe ankimimi i rezultateve, për çdo maturantë të pakënaqur. “Raundi i parë i regjistrimeve do të nisë më 2 shtator. Maturantët që mendojnë se nuk janë vlerësuar siç duhet, kanë të drejtë të bëjnë ankimimin deri në fund të muajit gusht”, saktësoi ai.

Shkencat dhe Gjuhët e Huaja

Teksa dekani i Ekonomikut dhe Drejtësisë, në këtë konferencë foli për prurje të larta të të rinjve, me rezultatet mbi mesataren, në fakultetin e Shkencave Sociale dhe atë të Gjuhëve të Huaja nuk paraqitet e njëjta situatë. Kështu, dekanët pohuan se në këto dy fakultete, maturantët janë me mesatare mbi 7.5. Sa i takon interesit për t’u regjistruar në këto dy fakultete, në vija të përgjithshme aplikimet mbeten thuajse të njëjta me vitin që lamë pas.

Subvencionimi

Kërkesës së vazhdueshme nëse tarifat do të jenë të plota apo jo për vitin e ri akademik, Ministria e Arsimit iu përgjigjes se qeveria shqiptare do të vazhdojë të subvencionojë tarifat dhe bursat. “Tarifat mbesin, por subvencionimi nga ana jonë nuk do të ndalet në mënyrë që t’u vihet në ndihmë studentëve shqiptarë, ashtu sikurse është zotuar në kuadër të “Paktit për Universitetin”. Kujtojmë se që në fillim të tij, “Pakti për Universitetin” solli mbi 2.3 miliard lekë subvencionim pako financiare nga ana a qeverisë shqiptare duke i sjellë përfitim direkt mbi 99 mijë studentëve nga të cilët: 75 mijë studentë kanë përfituar reduktim tarife me 50%;  5,500 studentë janë përjashtuar nga tarifa e studimit (mesatarja 9-10);  mbi 10 mijë studentë janë përjashtuar nga tarifa e shkollimit (kategoritë në nevojë); rreth 11 mijë studentë kanë përfituar bursa prej 10 mijë lekësh në muaj (studentë nga kategoritë në nevojë dhe ato me mesataren 9-10)”, u shpreh dikasteri i ministrisë. Po ashtu nënvizojë se shumë shpejt do të ketë edhe ndryshime të tjera në VKM për të përfshirë edhe kategori të tjera që nuk kanë qenë më përpara.

Ankimimi i rezultateve për aplikantët

Qendra e Shërbimeve Arsimore, nëpërmjet një urdhri, sqaron maturantët se pas fazës së aplikimit në tre raunde, ata kanë të drejtën të ankimojnë përzgjedhjen e tyre. Në këtë mënyrë mësohet se aplikantët, për raundin e parë, pavarësisht paraqitjes së ankesës, nëse janë shpallur fitues në një ose disa programe të tjera studimi, mund të vijojnë procedurat e regjistrimit. Nëse ankesa e tyre është pranuar, ata duhet të çregjistrohen nga programi i studimit (nëse janë regjistruar) dhe të regjistrohen në programin e studimit, në të cilin është pranuar ankimimi, në datën 16 shtator 2019. Në raundin e dytë, bëhet me dije se në datat 23- 26 shtator 2019 çdo aplikant duhet të shikojë në faqen e internetit të IAL-ve ose të paraqitet në sekretaritë mësimore të fakulteteve për të parë renditjen e listës së fituesve. Bazuar në urdhrin e nxjerrë, aplikantët kanë të drejtën e ankimimit në IAL, në datën 27 shtator 2019.

IAL, pas përfundimit të afatit të ankimimit dhe shqyrtimit të ankesave, përcjellin zyrtarisht në RASH, në datat 28 – 29 shtator 2019, vendimet lidhur me ankimimet e aplikantëve, si dhe 1 pasqyrojnë këto vendime, në format elektronik, brenda po kësaj date, në portalin U-Albania. “Për arsimin e lartë dhe shkencor në institucionet e arsimit të lartë në Republikën e Shqipërisë’”, të Vendimit të Këshillit të Ministrave nr. 295, datë 10.05.2019, “Për përcaktimin e kriterit të notës mesatare për pranimin e kandidatëve në programet e studimeve të ciklit të parë dhe në programet e integruara të studimeve të ciklit të dytë, ose transferimin e studimeve në vitet e ndërmjetme të këtyre programeve, në institucionet e arsimit të lartë, për vitin akademik 2019-2020” dhe të udhëzimit nr.5, datë 15.05.2019, “Për procedurat e aplikimit dhe të regjistrimit në programet e ciklit të parë të studimeve, në programet e studimeve me karakter profesional, si dhe në programet e integruara të ciklit të dytë të studimeve, në institucionet e arsimit të lartë’’,urdhëroj:1. Miratimin e kalendarit “Për procedurat e aplikimit dhe të regjistrimit në programet e ciklit të parë të studimeve, në programet e studimeve me karakter profesional, si dhe në programet e integruara të ciklit të dytë, në institucionet e arsimit të lartë për vitin akademik 2019-2020” Ngarkohen për zbatimin e këtij urdhri Qendra e Shërbimeve Arsimore, Qendra Ndërinstitucionale e Rrjetit Akademik Shqiptar, Drejtoritë Rajonale dhe Zyrat Vendore të Arsimit Parauniversitar dhe IAL publike dhe jopublike”.

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Sportet, 150 fituesit në Fakultetin e Veprimtarisë Fizike

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Rezultatet e maturantëve në fakultetin e Veprimtarisë Fizike dhe Rekreacionit. Nga 188 kandidatë përzgjidhen 150 prej tyre. Datat e regjistrimit për fituesit në 2 dhe 3 shtator. Dokumentacioni i nevojshëm për regjistrim

Universiteti i Sporteve në Tiranë ka publikuar listën e fitueseve në fakultetin e Veprimtarisë Fizike dhe Rekreacionit për vitin e ri akademik 2019-2020. Nga 188 kandidatë të cilët i janë nënshtruar konkursit, vetëm 150 prej tyre kanë arritur të kualifikohen për të nisur regjistrimet pranë këtij fakulteti. I pari në renditje ka grumbulluar plot 79 pikë, ndërsa i fundit ka arritur të kalojë pragun, me 45.5 pikë në total. Referuar listës së publikuar, vihet re se maturantët, rezultatet më të larta i kanë pasur në konkursin fizik të pranimit, ndërkohë mesatarja e gjimnazit e cila kishte 40% të peshës për kualifikim, në një nga degët e këtij fakulteti, është mjaft e ulët. Sa i takon periudhës së regjistrimit për kandidatët fitues në të gjitha fakultet e Universitetit të Sporteve, ato do të bëhen nga data 02 deri më 3 shtator. Oraret e regjistrimit do të jenë prej orës 08:00 deri më 16:00. Kandidatët që nuk paraqiten brenda këtij afati, do të humbasin të drejtën e regjistrimit dhe vendet e tyre zëvendësohen nga kandidatët e tjerë të cilët gjenden poshtë vizës së kuqe. Në njoftimin zyrtar të universiteti saktësohen edhe dokumentacionet që duhet të dorëzojnë kandidatët fitues (personalisht ose nëpërmjet përfaqësuesit të autorizuar me prokurë) në Degën e Informacionit Studentor dhe Regjistrimeve. “Fotokopje e dokumentit të identifikimit (kartë identiteti ose pasaportë biometrike). Fotokopje e noterizuar të diplomës së Maturës Shtetërore së bashku me certifikatën e notave. Mandat arkëtimin e Tarifës së Regjistrimit të fituesve për Vitin Akademik 2019-2020”, sqaron njoftimi.

Nr. ID REZ. E KONKURSIT PIKET E MESATARES TOTALI
1 193625000066 49 30 79
2 191939100031 57.5 21 78.5
3 192054000010 60 17 77
4 192054000023 60 17 77
5 192526600013 55 20 75
6 191937900139 60 15 75
7 192034100181 57 16 73
8 190504900003 59.5 13 72.5
9 192134200321 60 12 72
10 192829100006 59 12 71
11 191705100072 57 14 71
12 191948600015 53.5 17 70.5
13 191751000034 53.5 16 69.5
14 190810700150 52 17 69
15 191807200076 55 14 69
16 193123800015 56.5 12 68.5
17 192428300069 52 16 68
18 191938500038 53 14 67
19 191215000021 60 7 67
20 191807300125 56 11 67
21 192526300277 51.5 15 66.5
22 190504900040 54 12 66
23 193220300164 52 14 66
24 191936900024 49.5 16 65.5
25 191937900085 51.5 14 65.5
26 190504900039 48 17 65
27 191935600238 60 5 65
28 192557100003 49.5 15 64.5
29 192034100005 60 4 64
30 191251400075 60 4 64
31 193343500056 48 16 64
32 191938500039 49.5 13 62.5
33 193724400016 54.5 8 62.5
34 193625000125 50 12 62
35 191936000134 47 15 62
36 192428300063 56 6 62
37 193123700117 55 7 62
38 192632000042 60 2 62
39 191807300048 47.5 14 61.5
40 191939400446 57.5 4 61.5
41 192829100008 55 6 61
42 191807300165 44 17 61
43 191936300267 51 10 61
44 190709500055 58 3 61
45 191939100268 60 1 61
46 191937900546 42.5 18 60.5
47 193724500039 41.5 19 60.5
48 191011600123 43.5 17 60.5
49 191936000341 55.5 5 60.5
50 193123900014 48 12 60
51 191807200180 60 0 60
52 193724500181 53.5 6 59.5
53 192033300002 55.5 4 59.5
54 191939400366 47.5 12 59.5
55 191936300155 59.5 0 59.5
56 192034100049 49.5 10 59.5
57 190504800113 54.5 5 59.5
58 191939300128 58.5 1 59.5
59 191939100320 53.5 6 59.5
60 191939400461 54 5 59
61 193624700018 46.5 12 58.5
62 191938500005 47.5 11 58.5
63 191705100063 48.5 10 58.5
64 191936300249 50.5 8 58.5
65 193123700134 47 11 58
66 191937900530 52 6 58
67 191011700082 50 8 58
68 191705100154 48.5 9 57.5
69 193123800091 50.5 7 57.5
70 190708000085 42.5 15 57.5
71 191937900527 43 14 57
72 191938500013 48 9 57
73 191705100199 55 2 57
74 192232600072 48 9 57
75 191936200331 49 8 57
76 192428300158 48.5 8 56.5
77 191936400077 55.5 1 56.5
78 190504800049 46 10 56
79 191705100117 52 4 56
80 193220100006 48 8 56
81 190504700073 52 4 56
82 192921800059 53 3 56
83 191012200003 49 7 56
84 191959000010 44 12 56
85 193625000371 38.5 17 55.5
86 193625000124 42.5 13 55.5
87 191938500049 51.5 4 55.5
88 193359300080 48 7 55
89 193123700121 55 0 55
90 190504700158 40 15 55
91 191807200387 52 3 55
92 191706700092 54 1 55
93 191939500147 47 7 54
94 191939100385 45 9 54
95 192921200065 54 0 54
96 191215000222 49.5 4 53.5
97 192034100172 39.5 14 53.5
98 191935900024 48.5 5 53.5
99 190602700039 50.5 3 53.5
100 192134200442 44.5 9 53.5
101 191937900501 41 12 53
102 192134200467 50 3 53
103 191953700024 48.5 4 52.5
104 193826200003 47.5 5 52.5
105 192053900067 48.5 4 52.5
106 191938500097 49 3 52
107 191216100024 51 1 52
108 191938500082 40.5 11 51.5
109 193123500020 41.5 10 51.5
110 191705700020 37.5 14 51.5
111 190810700011 43.5 8 51.5
112 191937900388 47 4 51
113 191958300034 47 4 51
114 191938500037 40.5 10 50.5
115 191939900257 37.5 13 50.5
116 191938500007 44.5 6 50.5
117 191938500072 41.5 9 50.5
118 191938500086 46.5 4 50.5
119 191958300053 39.5 11 50.5
120 191619000016 45.5 5 50.5
121 191114800035 50 0 50
122 192922800130 41 9 50
123 192922400118 50 0 50
124 191113500260 45 5 50
125 191755100054 43.5 5 48.5
126 192134700342 42.5 6 48.5
127 193359300079 46 2 48
128 190460900310 46 2 48
129 191937200004 46 2 48
130 191938500089 44 4 48
131 191705100180 47 1 48
132 192526300256 30.5 17 47.5
133 191112900024 44.5 3 47.5
134 191936300168 47.5 0 47.5
135 192326900255 45.5 2 47.5
136 191939900054 44.5 2 46.5
137 191937900429 45.5 1 46.5
138 191705100126 40.5 6 46.5
139 192526300093 46.5 0 46.5
140 191939500272 41.5 5 46.5
141 191705100153 45.5 1 46.5
142 191938500040 40.5 6 46.5
143 191950400133 41 5 46
144 192134200222 41 5 46
145 191113600033 41 5 46
146 191113500348 40 6 46
147 192526300024 36 10 46
148 191948800033 44.5 1 45.5
149 192526400020 42.5 3 45.5
150 191946100020 41.5 4 45.5
Të skualifikuar
151 191938500066 45 0 45
152 191939300187 40 5 45
153 193625000108 36 9 45
154 191939400365 44.5 0 44.5
155 191938500017 43.5 1 44.5
156 191938500105 42.5 2 44.5
157 191939500198 37 7 44
158 191938000261 42.5 1 43.5
159 191938500052 42 1 43
160 191939300292 40.5 1 41.5
161 191938500074 37.5 4 41.5
162 191936300303 40.5 0 40.5
163 193624900005 34.5 6 40.5
164 192921800058 33.5 7 40.5
165 192428300078 38 2 40
166 192035000021 38.5 1 39.5
167 191939500322 36.5 3 39.5
168 193343200031 36 3 39
169 191011200003 37.5 1 38.5
170 191938500113 32.5 6 38.5
171 191937900375 34 3 37
172 191948800052 30 5 35
173 191935800003 33 0 33
174 192653500009 25 1 26

Untitled design (3)

Rregjistrohuni tani për vitin akademik 2019-2020.

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png