Fondi i Pyetjeve për konkursin e Mjekësisë, Matura 2023

Fondi i Pyetjeve i Provimit të Informatizuar të Mjekësisë 2023

Fondi i pyetjeve për provimin e mjekësisë është një koleksion i pyetjeve të shumta të cilat shërbejnë si burim përgatitjeje për maturantët që janë duke u përgatitur për provimin e pranimit në degën e Mjekësisë së Përgjithshme. Pyetjet janë të organizuara në tema të ndryshme, duke përfshirë biologjinë, kiminë dhe fizikën.

Konkursi i Mjekësisë do të zhvillohet në datat 10-20 Gusht 2023 pranë Qendrës së Shërbimeve Arsimore, Tiranë.

Biologji

 1. Diversiteti
 2. Sistemet
 3. Ciklet
 4. Ndërveprimet

Fizikë

 1. Kinematika
 2. Dinamika
 3. Puna dhe energjia
 4. Termodinamika
 5. Elektrostatika
 6. Rryma elektrike
 7. Magnetizmi
 8. Lekundjet dhe valet, Optika valore
 9. Optika gjeometrike
 10. Kuantike dhe berthamore

Kimi

 1. Struktura e atomit dhe sistemi periodik
 2. Lidhjet kimike, simbolet, formulat dhe njehsimet stekiometrike
 3. Termokimia dhe kinetika
 4. Ekuilibri kimik, acidet-bazat, ekuilibrat jonik
 5. Reaksionet redoks dhe elektrokimia
 6. Kimi organike

Modelet e testeve

 1. Model Testi 1
 2. Model Testi 2

Burimi: Qendra e Shërbimeve Arsimore

Na ndiqni në Instagram për të marrë të gjitha njoftimet e fundit: @matura.shteterore

%d bloggers like this: