December 1, 2023

Ministria e Arsimit rikthen konkurset për hyrjen në Universitete. Lajmi është bërë publik nga ministrja Evis Kushi e cila deklaroi disa nga ndryshimet që do të ndodhin vitin e ardhshëm në maturën shtetërore dhe arsimin e lartë.

Pilotimi i konkurseve për shkollat e larta do të nisë me universitetin e mjekësisë. Të gjithë maturantët që synojnë degët e mjekësisë dhe stomatologjisë do t’i nënshtrohen në Tiranë testit elektronik.

Përmes njoftimit dhe videos së dërguar nga ministra e Arsimit, Evis Kushi, deklaron se pas Mjekësisë, në  vitet e ardhshme, pranimet në të gjitha universitetet do të bëhen përmes konkurseve elektronike. Në diskutimin me dyer të mbyllura për median, ministrja e Arsimit foli edhe për disa nga ndryshimet në maturën shtetërore, si dhe rankimin e gjimnazeve sipas cilësisë.

Ministrja Evis Kushi premtoi përmirësimin e maturës që duke nisur nga viti i ardhshëm do të jetë vetëm proces përmbyllës i shkollës së mesme, fillimisht për maturantët që synojnë mjekësinë. Matura shtetërore aplikohet prej më shumë 15 vitesh në vendin tonë. Ky sistem u vendos pas heqjes së konkurseve në shkollat e larta, metoda e të cilave rezultoi abuzive.

Burimi: A2news.com

Shpërndaje tek shokët që të informohen

Lini një koment

Discover more from Matura Shtetërore

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d bloggers like this: