December 5, 2023

Për kthimin e studentëve në auditore nga qershori deri në tetor, të ndarë në 4 periudha për shmangien e vendgrumbullimeve, universitetet kanë miratuar udhëzuesin për masat anticovid 19 te përgatitur nga Ministria e Shëndetësisë.

“Rekomandohet që nëse është e mundur, mësimi të kryhet në ambjentet e jashtme. Si psh në oborret e institucioneve. Nëse nuk do të ketë një të tillë siç ka fakulteti i drejtësisë, atëherë studentët dhe personeli akademik do të zhvillojnë procesin mësimor në auditore. Gjithmonë duke respektuar distancën e përcaktuar 1.5-2 m larg njëri tjetrit. Por nuk do të lejohen të hyjnë brenda nëse nuk do të jenë të pajisur me doreza dhe maska”.

Teksa Ministria e Arsimit ka nxjerr urdhrin për institucionet e arsimit të lartë për marrjen e masave për mbylljen e vitit akademik, nga ana tjetër nëpërmjet kësaj shkrese i kërkon policisë së shtetit bashkëpunim.

“Kërkojmë nga ana juaj lejimin e personelit akademik e administrativ si dhe studentëve për të lëvizur në zonat e kuqe, për të përmbushur detyrimet. Ata do të qarkullojnë të pajisur me vërtetime të lëshuara nga institucionet e arsimit të lartë me automjete private”,shkruhet në dokumentin që ministria e arsimit i ka drejtuar policisë. Por pikëpyetje në këtë kohë kur është ndërprerë transporti publik, mbetet lëvizja e studentëve që nuk kanë makina.

Ndërsa fakulteti i Gjuhëve të Huaja i ka kërkuar rektoratit te Universitetit të Tiranës si dhe Ministrisë së Shëndetësisë për garantimin e sigurisë në punë me rikthimin në auditore me shtimin e shërbimit mjekësor. Por nuk ka marr përgjigje pozitive nga dekani i fakultetit ka vendosur të zhvillojë përsëritjet dhe provimet e të dyja cikleve të studimit për të gjithë studentët online. Ata që nuk do kenë mundësi, do të kenë një sezon posaçërisht për në shtator. /Kristi Gongo/

Burimi i informacionit: Top Channel

Shpërndaje tek shokët që të informohen

Lini një koment

Discover more from Matura Shtetërore 2024

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d