Në raundin e parë, në fakultete janë regjistruar mbi 15 mijë maturantë dhe kuotat në mjekësinë përgjithshme u plotësuan brenda tre ditëve të para.

Ka nisur raundi i dytë i aplikimeve ku maturantët do të kenë sërish mundësi të plotësojnë formularin A3 me 10 preferenca.

Më shumë 7 mijë maturantë nga 15 mijë që u regjistruan në fakultet të ndryshme gjatë raundit të parë janë ekselentë.

“Në krahasim me dy vitet e fundit ka patur numër më të lartë studentësh të regjistruar në raundin e parë kurse ata çregjistruar janë vetëm 170 nga 300 që ka pasur në dy vitet e fundit”, u shpreh kreu i rrjetit Akademik Shqiptar Arjan xhelaj

Kreu i Rrjetit Akademik Shqiptar shpjegon se me datë 19 nis raundi i dytë i aplikimeve me formularin A3 ku rreth 9000 mijë aplikantë do të ketë mundësi të plotësojnë formularin brenda tre ditëve.

“Për raundin e dytë procesi i regjistrimeve për maturantët fitues do të nisë më 30 shtator dhe do të përfundojë më 9 tetor“. tha më tej ai.

Burimi: Shqiptarja.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.