Këshilla para dhe gjatë testit

Shmangni mendimet negative ( Nuk di asgjë, Kjo është shumë e vështirë për mua etj). Mendime të tilla thjesht të shqetësojnë dhe të dobësojnë; ato nuk vlejnë asgjë. Në vend të këtyre, thuaji vetes mendime pozitive, si për shembull:

 1. Unë jam përgatitur mirë dhe do ta jap këtë provim!
 2. Përderisa mund ta kryejnë të tjerët, e kryej edhe unë!
 3. Sot është një ditë e mirë, andaj edhe unë do ta kryej këtë provim!
 4. Unë di aq shumë teknika mësimore dhe këshilla, sa asgjë nuk mund të shkojë keq!

 

Gjatë testit, duhet të bëni kujdes në pikat e mëposhtme:

 • Krijoni një ide të përgjithshme, para se të filloni me plotësimin e testit:
  • Cila është pyetja e saktë?
  • Sa pyetjeve më duhet t‘u përgjigjem?
  • Sa kohë kam në dispozicion për secilën pyetje?
 • Filloni me një detyrë e lehtë, kjo të jep një përjetim suksesi.
 • Anashkalojini pyetjet e vështira ose kapërceji ato. Sepse përndryshe mund të humbisni shumë kohë me to.
 • Lexojeni pyetjen me vëmendje që të kapni thelbin e saj.  Filloni me zgjidhjen, vetëm nëse e keni kuptuar plotësisht kërkesën.

Ju urojmë suksese në Provime ! |maturashteterore.com

Na ndiqni në Instagram për t’u informuar me njoftimet e fundit: Kliko mbi foto

👇

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.