Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Duke qenë se jemi vetëm pak muaj larg nga qershori, kur nisin edhe provimet e maturës shtetërore që janë “bileta” për të ndjekur studimet në universitet, ekspertët e arsimit kanë gati edhe risitë që do të ketë këtë vit procesi i provimeve. Këtë vit për mijëra maturantë, testet do të korrigjohen më shpejt dhe ata do të kenë diplomën e maturës në datën 1 korrik, ndryshe nga vitet e tjera. Disa nga risitë e këtij viti lidhen më mënyrën e korrigjimit e cila nuk do të jetë më manuale , ashtu si ka ndodhur vitet e kaluara ku për disa ditë grupet e vlerësuesve korrigjonin testet. Ndërkohë që risi tjetër është edhe rritja e pragut të kalueshmërisë, nga 20% në 25% e pikëve. Por si do të aplikohen këto ndryshime, por edhe për rregullat më të ashpra ndaj maturantëve që pritet të zbatohen këtë vit, ishim në studio me Drejtoreshën e Qendrës së Shërbimeve Arsimore, Rezana Vrapi.

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.