December 5, 2023

Thirrjet për certifikatat e vaksinimit për mësuesit, pedagogët dhe studentët duket se po intensifikohen nga Ministria e Shëndetësisë, në prag të nisjes së vitit të ri shkollor.

Përmes një deklarate për shtyp nga qendra shëndetësore nr.4 në Tiranë, ministrja Manastirliu iu bëri apel arsimtarëve, studentëve dhe pedagogëve që të nxitojnë për të kryer vaksinën.

Sipas ministres, nga e hëna do të dalë udhëzimi për verifikimin e certifikatave të vaksinimit nga institucionet shkollore, ndërsa shtoi se studentët e pavaksinuar duhet të paraqesin test negativ çdo javë, në të kundërt do ta zhvillojnë mësimin sërish online.

“Duke filluar edhe nga dita e hënë, ne do të lëshojmë udhëzimin që do të ndiqet për të verifikuar ata që kanë kryer vaksinimin, duke filluar nga arsimtarët. Urdhri përmban të gjithë vendimet që ka marrë Komiteti Teknik i Ekspertëve, i cili përcakton që vetë institucionet shkollore, do të duhet që të kontrollojnë nëpërmjet mekanizmave që do të ngrenë, të gjithë certifikatat e vaksinimit për personelin që do të jetë në shkolla dhe gjithashtu duke filluar nga data 11 tetor edhe për studentët. Alternativa e mungesës së certifikatës së vaksinimit do të jetë testi i përjavshëm ose mësimi alternativ për studentët e pavaksinuar”, tha ministrja.

Burimi: A2 News

Shpërndaje tek shokët që të informohen

Lini një koment

Discover more from Matura Shtetërore 2024

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d