Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Drejtoresha e Qendrës së Shërbimeve Arsimore, znj. Rezana Vrapi foli në një video-mesazh drejtuar maturantëve se si do të jetë testi i Maturës 2020.

  • Testi i Maturës Shtetërore 2020 do bazohet vetëm në pyetje me alternativa.
  • Kohëzgjatja e tij do të jetë 2 orë dhe në total, numri i pyetje do të jetë 60. Eshtë llogaritur që pyetjeve me alternativa u duhet më pak kohë se sa pyetjeve me zhvillim, prandaj ka një kohëzgjatje prej 2 orësh dhe jo 2 orë e gjysëm.
Na ndiqni në Instagram
  • Janë hequr pyetjet ese nga pjesa e Gjuhës së huaj dhe Gjuhës shqipe dhe i gjithë testi do bazohet vetëm në pyetje ku nxënësit do ta përzgjedhin përgjigjen, pra nuk do ta shkruajne atë.
  • Koha është e mjaftueshme, nga pervoja që ka QSHA dhe pilotimi që është bërë, gjykohet se të gjitha pyetjet janë të bëshme brenda këtij orari, pra brenda 2-orëshit.
  • Ka pyetje që duam më pak kohë se sa 1 minutë sikurse ka pyetje qe duan 1-2 minuta, prandaj ju bëj me dije të gjithë maturantëve, që koha është mëse e mjaftueshme që ata ta mbyllin testin brenda orarit të caktuar.

Ndalohet kopjimi i këtij materiali. Mundësoi: maturashteterore.com

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Platformë mësimore online për nxënës me klasa virtuale. Falas. (1)

Shpërndaje tek shokët që të informohen

Lini një koment

%d bloggers like this: