Aurela Kullolli është studentja që njeh vetëm notën 10-të, ajo është ekselentja e diplomuar për mjekësi tani me ofertë edhe nga Gjermania.

Aurela Kullolli ka përfunduar ciklin e dytë të studimeve të larta Master Shkencor në degën e mjekësisë me mesatare 10.

Nga sot asaj nuk do t’i duhet të studiojë më librat e shkollës, pasi 24-vjeçarja përfundoi me rezultate të shkëlqyera studimet universitare, transmeton TopChanel.

Nga klasa e parë e deri në momentin e diplomimit Aurela kurrë nuk ka marë një 9. Arsyeja se përse u bë mjeke, ishte sëmundja e babait të saj.
“Kur kam qenë e vogël, babi ka vujatur nga veshkat. Ta shikoja babin që ishte forca më e madhe shtëpisë në gjendje të sëmurë në spital, më vinte shumë keq dhe ndjehesha e pafuqishme. Kur shikoja mjekët me përparse të bardha, më dukeshin si engjëj. Domëthënë figura më pranë Zotit. Zoti ka fuqinë e krijuesit, kurse doktori është disa hapa mbrapa tij duke shërbyer si një shpresë për njeriun dhe sëmundjen”, tha Aurela Kullolli.

Ekselentes shqiptare shteti gjerman i ka ofruar bursë dhe mundësi punësimi. Edhe pse Aurela e do shumë Shqipërinë, përsëri oferta është tepër joshëse.

“Shqipëria më pëlqen që të jap kontributin tim, por duke parë kohët e fundit thirrjen për aplikime për studentët ekselent vendet e punës në administratë, nëse i shikon nga pikëzimi, pikët më të larta i merr një student që ka kryer një universitet jashtë shtetit. Po të shikosh renditjen në maturën shtetërore, unë kam qenë tek 5 maturantët më të mirë, dhe të nënvlerësohesh sepse nuk ke pasur mundësi të studiosh jashtë shtetit është krim. Kështu që sapo të kem një mundësi për jashtë shtetit, do ta shoh”, u shpreh ekselentja, përcjell albinfo.ch

Shpërndaje tek shokët që të informohen

Lini një koment

%d bloggers like this: