Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Zgjedhja e universitetit pas përfundimit të gjimnazit mbetet një nga dilemat më të mëdha të të rinjve. 10 mijë maturantë, kur ende nuk kishin përfunduar provimet e maturës, kanë planifikuar që studimet t’i ndjekin jashtë Shqipërisë.

Procesi i legalizimeve të dokumenteve për të aplikuar në universitetet e huaja ka nisur që prej 1 Korrikut, në Qendrën e Shërbimeve Arsimore.

Këtë vit janë diplomuar 36 mijë maturantë. Bazuar në pritshmëritë e Qendrës së Shërbimeve Arsimore, rreth 4 mijë mendohet se do të jetë kontigjenti i atyre që do të shkojnë me studime jashtë vendit. Të rinjtë kanë aplikuar kryesisht në universitetet e Gjermanisë, Austrisë, Francës, Italisë dhe Turqisë.

 

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.