December 1, 2023

Bëjeni Share që të informoni shokët:  

Si provim të detyruar të gjuhës së huaj në Maturën Shtetërore 2018, maturantët do të zhvillojnë lëndën përkatëse që kanë zhvilluar përgjatë tre viteve të shkollës së mesme (anglisht, italisht, gjermanisht dhe frëngjisht).

Gjuha e huaj si provim i detyruar përzgjidhet gjatë plotësimit të formularit A1 dhe A1.Z, testi i të cilës do të jetë i nivelit B1. Kandidatët e maturave shtetërore të viteve 2014-2017 që kanë rezultuar jokalues në provimin e detyruar të gjuhës së huaj (D3), duhet ta rijapin këtë provim gjatë këtij viti.

SHKARKONI TANI APP E MATURËS SHTETËRORE DHE MERRNI NJOFTIMET E FUNDIT TË MATURËS NË KOHË REALE, THJESHT ME NJË KLIKIM !

SHKARKO

Në rastet kur maturantët e viteve të shkuara kanë rezultuar kalues, nuk kanë për të dhënë provim të gjuhës së huaj.

Gjithashtu, ekspertët e Ministrisë së Arsimit thonë se kur lënda e gjuhës së huaj do të jepet si provim me zgjedhje, testi do të jetë i një niveli më të vështirë. Autoritetet e dikasterit të arsimit bëjnë me dije se testi i gjuhës së huaj kur jepet si lëndë me zgjedhje, do të jetë i nivelit B2.

Bëjeni Share që të informoni shokët:  Share-512.png


oferte vere 2018 (1)

Kane filluar regjistrimet per kurset intensive te veres per gjuhet anglisht dhe gjermanisht.
Kurset e veres vetem per 9500 leke niveli i plote.
Orare paradite dhe pasdite
 5 here ne jave nga 120 min
 20 seanca niveli i plote
Nr. kontakti 0695610926

Adresa: Prane ish-restorant Durresit

 

Shpërndaje tek shokët që të informohen

Lini një koment

Discover more from Matura Shtetërore

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d bloggers like this: