Universiteti Bujqësor i Tiranës është institucioni i arsimit të lartë më i mirë në Shqipëri për vitin 2017.

Renditja është bërë nga Këshilli i Lartë për Kërkimet Shkencore, i cili ka publikuar rezultatet për universitete më të mira në çdo shtet, përfshirë edhe vendin tone, raporton Scan.

Sipas listës, ky universitet ka ngjitur 2 vende në krahasim me një vit më parë, kur ndodhej në vendin e tretë.

Në vendin e dytë për këtë vit është renditur Universiteti Epoka, që ka humbur një vend ka viti i kaluar, kur kryesonte listën.

Një pozicion për 2017-ën e ka humbur edhe Universiteti i Tiranës, që është listuar i treti nga vendi i dytë që ndodhej në 2016-ën.

Ndërkaq, ndryshim në renditje nuk ka pësuar Universiteti Politeknik i Tiranës, i cili sikurse vitin e kaluar është renditur sërish në vendin e katërt.

Ky rankim duket se është i ndryshëm nga preferencat e maturantëve, të cilët e rendisin Universitetin e Tiranës ndër preferencat më të kërkuara, ndërsa Universitetin Bujqësor si zgjedhje të dytë apo të tretë.

Megjithatë, ajo që vlen të theksohet është fakti se në renditjen botërore, Universiteti Bujqësor mban vendin e 5471-të, ndërsa ai i Tiranës vendin e 6283-të.

/Syri.net

SHKARKONI TANI APP E MATURES SHTETERORE DHE MERRNI NJOFTIMET E FUNDIT NE KOHE REALE.

SHKARKO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.