Bëjeni Share që të informoni shokët:  Share-512.png

Si fillim per aplikimin ne raundin e pare , te gjithe maturantet/kanditate duhet te bejne nje pagese te tarifes se aplikimit ne vleren 2000 leke (te reja) ne zyrat e Postes Shqiptare apo ne Banka. SHKARKO FATUREN ——-> KETU 

Ne ju sugjerojme Postat pasi mbajne me pak komision se bankat. Duhet te merrni dy kopje te mandatit te cilat duhet ti dorezoni te gjimnazi. Pas ketij veprimi gjimnazi hedh ne sistem noten mesatare. (Nese nuk jeni ne Shqiperi keto veprime mund ti bej edhe nje shok/shoqe apo i aferm i juaj

Per te aplikuar per ne universitet mesatarja minimale duhet te jete me larte se 6. Per ata qe e kane nen 6 mund te aplikojne vetem per programet 2 vjecare.
Aplikimi behet ne datat 20-29 korrik sipas rretheve. Per kete aplikim ju nevojitet te keni vetem lidhje interneti. Pra , mund ta beni kudo qe te jeni.

Do ju duhet te dini ID e matures dhe informacionet e kartes se identitetit ose pasaportes.

Nese keni probleme me aplikimin mund te drejtoheni DAR ose gjimnazit.

KUJDES: Nqs doni te studioni ne universitete private duhet ta hidhni degen tek formulari i aplikimit. Nqs nuk e hidhni nuk mund ta vazhdoni dot ate dege.

Brenda dates 28 gusht dalin rezultatet. Ne datat 29 gusht deri ne 11 shtator behen rregjistrimet per  ata qe jane shpallur fitues. Kjo periudhe eshte e ndare ne 7 faza 48 oreshe. Mund te shpalleni fitues ne nje ose me shume programe studimi. Nese shpallet fitues dhe do te rregjistrohet ai duhet te paraqitet prane universitetit me dokumentacionin brenda AFATIT 48 oresh. Nese nuk rregjistrohet e humbet te drejten e rregjistrimit ne ate program studimi ku ishte shpallur fitues.

Nese ka ende kuota te paplotesuara , vija e kuqe ulet dhe maturantet fitues do mund te rregjistrohen ne fazat pasardhese.

MATURANTI ka te drejte te crregjistohet VETEM ne date 12 shtator , duke terhequr dokumentacionin.

Ne datat 29-30 gusht cdo maturante ka te drejte per anikmin.

Udhezim_nr_15_dt_19.5.2017-page-012
KALENDARI I APLIKIMIT PER RAUNDIN E PARE

 

KRITERET E UNIVERSITETEVE 2017 – 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.