December 5, 2023

Drejtues i qendrës së studimeve ekonomike dhe sociale Ilir Gëdeshi tha se krahasuar me rajonin, Shqipëria mban vendin e parë për studentët që largohen.

Ai u shpreh për “Mirëmëngjes” në Euronews Albania se është kryesisht cilësia e ulët e arsimit që i shtyn të largohen. Sipas Gëdeshit kjo është diçka e mirë nëse bëhet fjalë për rritjen e kapacitetit dhe cilësisë në arsim sepse studentët që largohen shkojnë në universitete më të mira, por studimet tregojnë se 93% e tyre nuk dëshirojnë të kthehen.

Një tjetër arsye largimi sipas ekspertit është dhe tregu më i gjerë i punës që i pret në Evropë.

Këtu në Shqipëri ka një problem për ata që përfundojnë studimet këtu, ka një mospërputhje me tregun e punës,” – u shpreh Gëdeshi.

Ndërkohë, vendi evropian që lakmohet më shumë nga studentët së fundmi është Gjermania.

Burimi: Euronews Albania

Shpërndaje tek shokët që të informohen

Lini një koment

Discover more from Matura Shtetërore 2024

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d