Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

E ndërsa dega e mjekësisë mbetet më e preferuara nga maturantët, universiteti i mjekësisë kërkon rikthimin e konkursit për tu bërë pjesë e tij. Sipas drejtuesve të universitetit, nuk mundet që të barazvlerësohet një 10-të e marrë në shkollat e kryeqytetit me një 10 të marrë në shkollat e tjera të vendit.

“Kemi mbledhur të dhënat e vitit të fundit dhe në fund të vitit të parë kemi tre kategori studentësh. 30 % e studentëve që bien 1-2 nota nga ato të gjimnazit, 40 % të tjerë që bien 3 nota nga mesatarja e gjimnazit, kemi edhe 30 % që bien më shumë se 4 nota nga mesatarja e gjimnazit, gjë që tregon që edhe ato dhjeta që janë marrë nëpër gjimnaze nuk janë të gjitha njësoj. Mund të ketë njëfarë fiktiviteti në dhënien e notave në gjimnaz”, thotë Prof. Dr. Arben Gjata, rektor i Universitetit të Mjekësisë.

Getting Ready for a Night Out

Rektori Gjata thotë se për të shmangur hapësirat korruptive, konkursi duhet të jetë i informatizuar dhe kandidati të njihet direkt me pikët e marra.

“Të krijojmë mundësitë reale që të bëjmë një konkurs pranimi, por i cili duhet të jetë i tipit informativ. Pra me një fond pyetjesh që duhet tu jepen studentëve. Ne këtë e aplikojmë për konkurset e specializimeve . Është diskutuar qoftë me Ministrinë e Arsimit, qoftë me atë të Shëndetësisë në kuadër të paktit për universitetin dhe është mirëpritur si ide, por kërkon investime dhe ambiente.”

Plotësimi i kuotave të pranimit që në raundin e parë të regjistrimeve, sipas gjatës lidhen me rritjen e kërkesës së tregut të brendshëm për mjekë, pas largimit të tyre jashtë vendit, por edhe si një mundësi për punësim direkt në vende të tjera.

Bëjeni Share që të informoni shokët: Share-512.png

Shpërndaje tek shokët që të informohen

Lini një koment

%d bloggers like this: