Menaxhimi i Stresit nga COVID-19, Këshilla për kujdesin ndaj vetes

Përgatiti: maturashteterore.com

  1. Bëni një pushim nga lajmet – Mbingarkesa e informacionit mund të jetë shqetësuese. Bëni një përpjekje për t’u larguar për një periudhë kohe nga ekranet.
  2. Kujdesuni për trupin tuaj –  Meditoni, hani ushqime të ekuilibruar mirë, merrni frymë thellë. Përveç qëndrimit të sigurt, qëndroni të shëndetshëm.
  3. Bëjeni kohën të kalojë pa u ndjerë – Përdorni disa minuta të ditës tuaj për të bërë diçka që ju pëlqen.
  4. Lidhu me të tjerët. – Bisedoni me njerëzit që keni besim në lidhje me shqetësimet tuaja dhe se si ndiheni.

Situata mbizotëruese mund të jetë e tensionuar dhe frikësuese, por përballimi i stresit do t’ju bëjë ju, njerëzit që ju interesojnë dhe komunitetin tuaj më të fortë.

 

Ndalohet rreptësisht kopjimi pa përmendur burimin zyrtar !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.