Instituti i Shëndetit Publik ka përsëritur sot pesë mënyra për të mbrojtur familjen tuaj nga koronavirusi i ri pas konfirmimit të dy rasteve babë e bir të prekur nga ky virus.

Ja edhe disa rregulla që duhet të keni parasysh:

1-Mbani distancë nga njerëzit të cilët kolliten apo teshtijnë.

2-Kollituni dhe teshtini duke përdorur bërrylin, jo duart tuaja. Mbuloni hundën dhe gojën gjatë kollitjes apo teshtitjes.

3-Shmangni prekjen e fytyrës dhe lani duart sa më shpesh. fërkojini për të paktën 20 sekonda me ujë të ngrohtë dhe sapun.

4-Nëse jeni të sëmurë qëndroni në shtëpi për të ndalur përhapjen e sëmundjes dhe për tu shëruar.

5-Lexo të gjitha informacionet zyrtare që mundesh, lidhur me COVID-19

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.