Në 24 programe studimi që ofron universiteti i Gjirokastrës “Eqerem Çabej”,  vetëm 3 prej tyre kanë të regjistruar  mbi 10 studentë.

Në 21 programet e tjera janë regjistruar maksimumi 3 studentë, ndërsa pjesa tjetër nuk ka asnjë student.

Me vendosjen e mesatares mbi 7 ka bërë që dega e mesuesisë të rrezikojë për shkak të numrit të ulët të studentëve.

Ndërsa zëvendësrektori, Jani Dine, shpreson se faza e dytë do të sjellë rritje të regjistrimeve.

Jani Dine: Në programet e mësuesisë që në disponojmë, është një numër i ulët i regjistrimeve. Ajo që shpresojmë është raundi i dytë i aplikimeve ku studentët janë në gjendje të pozicionohen në lidhje me mesataren që kanë nxjerrë.

Në fazën e parë janë regjistruar 160 studentë në degët e ekonomikut dhe infermierisë.


Kolegji Universitar Wisdom i licensuar dhe akredituar nga Institucionet perkatese shteterore prej 11 vjetesh ne treg ofron 4 programe 2 vjecare profesionale: Asistent juridik, Asistent social, Asistent administrativ, Agjent i pasurive te paluejteshme; 4 programe bachelor: Drejtesi, Psikologji, Finance banke, Menaxhim biznesi; 4 programe master shkencor: E drejte civile dhe tregtare, E drejte penale, Psikologji shkollore dhe edukimi, Master administrim biznesi(MAB), Qendra e gjuheve te huaja Wisdom prej 22 vitesh ne treg ofron kurse ne Anglisht, Italisht, Gjermanisht, Spanjisht, Kompjuter. Qendër e liçensuar për dhënien e TOEFL-iBT

WhatsApp Image 2019-09-24 at 10.01.18.jpeg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.