March 21, 2023

Para disa ditësh trajtuam rastin në shkollat e Pogradecit, ku prindërit kishin akuzuar publikisht me emra mësuesit që e kishin fituar vendin e punës për shkak të lidhjeve farefisnore dhe jo në bazë të meritës.

Sigurisht, askujt nuk i ka shkuar nëpër mend që arsimi është i vetmi sektor ku bëhen të tilla emërime, pasi në Shqipëri meritokracia na ka dhënë lamtumirën me kohë.

Megjithatë, sërish do të qëndrojmë në arsim, por kësaj radhe në rangun universitar. Në Fakultetin e Mjekësisë Tiranë “Nisma Thurje” ka publikuar emrat e 104 punonjësve që kanë lidhje nepotike në këtë mjedis.

Arsimi në Shqipëri është ndër pikat nevralgjike, pasi është ende shumë mbrapa krahasuar me parametrat e fqinjëve apo edhe më larg. Mos harrojmë që një shoqëri e paarsimuar ose e keqarsimuar është injorante në kuptimin që nuk ngrihet kurrë për të kërkuar të drejtën.

Rikthehemi sërish në Fakultetin e Mjekësisë, aty ku lidhjet familjare kanë pushtuar atë që nuk e di nëse mund të quhet më “vatër e dijes”.

Më poshtë lista me 104 emrat e evidentuar me lidhje familjare:

Fakulteti i Mjekësisë

Suela Këllici, zv/Rektore, pedagoge e brendshme Departamenti i Farmacisë, vëllai Arvin Dibra pedagog i brendshëm Departamenti i Kirurgjisë, i shoqi Neritan Këllici pedagog i jashtëm Fakulteti i Shkencave Mjekësore, Departamenti i i Lëndëve Paraklinike.

Etmont Çeliku, pedagog i brendshëm, Departameti i Kirurgjisë, e shoqja Silvana Çeliku pedagoge e brendshme në të njëjtin departament, e bija Ejona Çeliku pedagoge e brendëshme Departamenti i Morfologjisë.

Ledjan Malaj, pedagog i brendshëm, Departamenti i Farmacisë, e shoqja Ela Malaj , pedagoge e brendshme në të njëjtin departament.

Albana Fico, pedagoge e brendshme, Departamenti i Lëndëve Biomjekësore dhe Eksperimentale, i ati Agron Fico, pedagog i jashtëm, Departamenti i Lëndë Paraklinike.

Margarita Gjata, pedagoge e brendshme, Departamenti i Sëmundjeve të Brendshme, i shoqi Agron Gjata, pedagog i Brendshëm, Departamenti i Kirurgjisë.

Agron Ylli, pedagog i brendshëm Departamenti i Sëmundjeve të Brendshme, e shoqja Zamira Ylli, pedagoge e brendshme Departamenti i Laboratorëve, e bija Dorina Ylli, pedagoge e brendshme Departamenti i Semiologjisë Imazherike dhe Klinike, djali i xhaxhait Alban Ylli pedagog i brendshëm, Departamenti i Shëndetit Publik.

Ali Refatllari, pedagog i brendshëm, Departamenti i Sëmundjeve të Zemrës dhe Enëve të Gjakut, e shoqja Etleva Refatllari, pedagoge e brendshme Departamenti i Laboratorëve.

Mustafa Xhani, pedagog i brendshëm, Departamenti i Kirurgjisë, i biri Rezart Xhani, pedagog i brendshëm në të njëjtin departament.

Vilson Ruci, pedagog i brendshëm, Departamenti i Kirurgjisë, e shoqja Dorina Ruci, pedagoge Departamenti i Sëmundjeve të Brendshme.

Edmond Zaimi, pedagog i brendshëm, Departamenti i Kirurgjisë, e shoqja Eliziana Zaimi/Petrela, pedagoge e brendshme Departamenti i Shëndetit Publik.

Mentor Petrela, pedagog i brendshëm Departamenti i Neuroshkencës, kunata Raida Petrela, pedagoge e brendshme, Departamenti i Pediatrisë.

Arsen Seferi, pedagog i brendshëm Departamenti i Neuroshkencës, e shoqja Irena Seferi pedagoge e jashtme në të njëjtin departament.

Mehdi Alimehmeti, pedagog i brendshëm, Departamenti i Anatomisë Patalogjike, Mjekësisë Ligjore, i biri Ilir Alimehmeti pedagog i brendshëm, Departamenti i Mjekut të Familjes dhe Sëmundjeve Profesionale, e shoqja Jera Kruja, pedagoge e brendshme Departamenti i Neuroshkencës.

Vuksan Kola, pedagog i brendshëm, Departamenti i Neuroshkencës, e shoqja Elmira Kola, pedagoge e brendshme departamenti i Pediatrisë.

Erion Troja, pedagog i brendshëm, Departamenti i Farmacisë, e ëma Rozana Troja pedagoge e jashtme, Departamenti Lëndëve Formuese.

Enver Roshi, pedagog i brendshëm, Departamenti i Shëndetit publik, e bija Dajana Roshi pedagoge e jashtme, Departamenti i Farmacisë.

Loreta Kuneshka, pedagoge e brendshme, Departamenti i Shëndetit Publik, e motra Numila Kuneshka/Maliqari, pedagoge e brendshme Departamenti i Pediatrisë.

Ermal Likaj, pedagog i jashtëm, Departamenti i Morfologjisë, e shoqja Erjola Likaj, pedagoge e jashtme Departamenti i Semiologjisë Klinike dhe Imazherike.

Idriz Balla, pedagog i brendshëm, Departamenti i Sëmundjeve të Zemrës dhe Enëve të Gjakut, e bija Enida Balla pedagoge e jashtme në të njëjtin departament.

Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike

Gentjan Stroni zv/ Dekan, pedagog i brendshëm, Departamenti i Lëndëve Paraklinike, e shoqja Suela Sallavaci pedagoge e jashtme, Departamenti Lëndëve Klinike, Infermieristikës së Përgjithshme, Infermieristikës në Sëmundje të Brendshme, Pediatri, vajza e xhaxhait Rovena Stroni pedagoge e jashtme në të njëjtin departament.

Neritan Boriçi, pedagog i brendshëm, Departamenti i Lëndëve Klinike dhe Infermieristikës së Pergjithshme, Invermierisë në Sëmundje të Brendëshme, Pediatri, e shoqja Edlira Boriçi pedagoge e jashtme Departamenti i Lëndëve Paraklinike.

Floreta Kurti, pedagoge e brendshme Departamenti i Lëndëve Paraklinike, i shoqi Altin Kuqo pedagog i jashtëm, Departamenti i Lëndëve Klinike, Infermieristikës së Përgjithshme, Infermieristikës në Sëmundje të Brendshme, Pediatri.

Klerida Shehu, pedagoge e brendshme, Departamenti i Lëndëve Paraklinike, i shoqi Bernard Shehu pedagog i jashtëm Departamenti Lëndëve Klinike, Infermieristikës së Përgjithshme, Infermieristikës në Sëmundje të Brendshme, Pediatri.

Armela Maxhelaku, pedagoge e jashtëme Departamenti i Lëndëve Paraklinike, e motra Suela Maxhelaku pedagoge e jashtëme në të njëjtin departament.

Kastriot Dallaku, pedagog i jashtëm, Departamenti Lëndëve Klinike, Infermieristikës së Përgjithshme, Infermieristikës në Sëmundje të Brendëshme, Pediatri e shoqja Irma Dallaku, pedagoge e jashtme, Departamenti i Diagnostikës, Rehabilitimit Shëndetësor dhe Infermieristikës në Kirurgji, Infermieristikës në Obstetrik Gjinekologji.

Gentjan Zikaj pedagog i jashtëm, Departamenti Lëndëve Klinike, Infermieristikës së Përgjithshme, Infermieristikës në Sëmundje të Brendëshme, Pediatri , e shoqja Lidra Zikaj pedagoge e jashtme, Departamenti i Diagnostikës, Rehabilitimit Shëndetësor dhe Infermieristikës në Kirurgji, Infermieristikës në Obstetrik Gjinekologji.

Ferid Zavalani, pedagog i jashtëm, Departamenti Lëndëve Klinike, Infermieristikës së Përgjithshme, Infermieristikës në Sëmundje të Brendëshme, Pediatri e bija Sara Zavalani pedagoge e jashtme në të njëjtin departament.

Enkeleda Sinaj, pedagoge e jashtme Departamenti i Diagnostikës, Rehabilitimit Shëndetësor dhe Infermieristikës në Kirurgji, Infermieristikës në Obstetrik Gjinekologji, vëllai Ermir Sinaj pedagog i jashtëm në të njejtin departament.

Rozana Aleksi, pedagoge e jashtme, Departamenti i Diagnostikës, Rehabilitimit Shëndetësor dhe Infermieristikës në Kirurgji, Infermieristikës në Obstetrik Gjinekologji, vëllai Saimir Seferi pedagog i jashtëm , Departamenti Lëndëve Klinike, Infermieristikës së Përgjithshme, Infermieristikës në Sëmundje të Brendshme, Pediatri

Florida Dobi, pedagoge e jashtme, Departamenti i Diagnostikës, Rehabilitimit Shëndetësor dhe Infermieristikës në Kirurgji, Infermieristikës në Obstetrik Gjinekologji, i shoqi Drini Dobi pedagog i jashtëm në të njëjtin departament.

Kostandin Canaj, pedagog i jashtëm , Departamenti i Diagnostikës, Rehabilitimit Shëndetësor dhe Infermieristikës në Kirurgji, Infermieristikës në Obstetrik Gjinekologji, i ati Ferdinand Canaj, pedagog i jashtëm Departamenti i Lëndëve Paraklinike, gjyshi Profit Canaj pedagog i jashtëm, , Departamenti i Diagnostikës, Rehabilitimit Shëndetësor dhe Infermieristikës në Kirurgji, Infermieristikës në Obstetrik Gjinekologji

Irena Kola pedagoge e brendshme, Departamenti i Diagnostikës, Rehabilitimit Shëndetësor dhe Infermieristikës në Kirurgji, Infermieristikës në Obstetrik Gjinekologji, e bija Erinda Kola departamenti i Lendëve Paraklinike, i shoqi Sandër Kola pedagog i jashtëm Departamenti i Diagnostikës, Rehabilitimit Shëndetësor dhe Infermieristikës në Kirurgji, Infermieristikës në Obstetrik Gjinekologji.

Fakulteti i Mjekësisë Dentare

Esat Bardhoshi, pedagog i brendshëm, Departamenti i Kirurgjisë Oro-Maxillo-Faciale dhe Paraklinike e shoqja Merita Barshoshi pedagoge e brendshme në të njëjtin departament.

Agron Meto pedagog i jashtëm Departamenti i Terapisë Stomatologjike, e bija Aida Meto pedagoge e jashtme në të njëjtin departament.

Fejzi Keraj, pedagog i brendshëm, Departamenti i Ortopedisë Stomatologjike, i biri Kreshnik Keraj pedagog i brendshëm në të njëjtin departament.

Të tjerë

Celjana Toti pedagoge e brendshme Fakulteti i Mjekësisë Dentare, Departamenti i Ortopedisë Stomatologjike, i shoqi Florian Toti Fakulteti i Mjekësisë, Departamenti i Sëmundjeve të Brendëshme.

Argjend Tafaj, pedagog i brendshëmFakulteti i Mjekësisë, Departamenti i Sëmundjeve të Brendëshme , i biri Irgen Tafaj pedagog i jashtëm, Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike, Departamenti i Lendëve Klinike, Infermieristikës së Përgjithshme, Infermieristikes në Sëmundje të Brendshme, Pediatri, nusja e djalit Elvis Dervishi, pedagoge e jashtme, Fakulteti i Mjekësisë Departamenti i Neuroshkencës.

Petrit Bara, pedagog i brendshëm, Fakulteti i Mjekësisë Departamenti i Sëmundjeve të Zemrës dhe Enëve të Gjakut, e shoqja Merita Bara, pedagoge e jashtme, Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike, Departamenti i Lëndëve Paraklinike, e bija Silvana Bara, pedagoge e brendëshme, Fakulteti i Mjekësisë Dentare, Departamenti i Kirurgjisë Oro-Maxillo-Faciale dhe Paraklinike.

Ndok Marku, pedagog i brendshëm Fakulteti i Mjekësisë, Departamenti i Laboratorëve, i biri Ervin Marku pedagog i brendshshëm, Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike, Departamenti i Lëndëve Paraklinike.

Dariel Thereska, pedagog i brendshëm, Fakulteti i Mjekësisë, Departamenti i Kirurgjisë, e shoqja Ina Thereska, pedagoge e jashtme, Fakulteti i I Mjekësisë Dentare, Departamenti i Terapisë Stomatologjike.

Gjergj Belba, pedagog i brendshëm, Fakulteti i Mjekësisë, Departamenti i Kirurgjisë, e shoqja Monika Belba, pedagoge e jashtme, Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike, Departamenti i Lendëve Klinike, Infermieristikës së Përgjithshme, Infermieristikes në Sëmundje të Brendshme, Pediatri

Artid Duni, pedagog i brendshëm, Fakulteti i Mjekësisë, Departamenti i kirurgjisë, e shoqja Albana Duni, pedagoge e brendshme, Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike, Departamenti i Lendëve Klinike, Infermieristikës së Përgjithshme, Infermieristikes në Sëmundje të Brendshme, Pediatri.

Ali Tonuzi, pedagog i brendshëm, Fakulteti i Mjekësisë, Departamenti i Orl- Okulistikës, e shoqja Orieta Tonuzi pedagoge e jashtme, Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike, Departamenti i Lendëve Klinike, Infermieristikës së Përgjithshme, Infermieristikes në Sëmundje të Brendshme, Pediatri

Alert Xhaja, pedagog i brendshëm Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike, Departamenti i Lëndëve Paraklinike, e shoqja Orsjola Xhaja pedagoge e jashtme, Fakulteti i Mjekësisë Dentare, Departamenti i Terapisë Stomatologjike.

Herion Muja, pedagog i jashtëm, Fakulteti i Mjekësisë, Departamenti i Shëndetit Publik, e motra Arlinda Muja pedagoge e jashtme Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike, Departamenti i Lëndëve Paraklinike.

Arben Zenelaj, pedagog i jashtëm, Fakulteti i Mjekësisë, Departamenti i Kirurgjisë, e shoqja Valbaona Zenelaj, pedagoge e jashtme, Departamenti i Lëndëve Klinike, Infermieristikës së përgjithshme, Infermieristikës në Sëmundje të Brendshme, Pediatri.

Zana Gaçe, pedagoge e jashtme, Fakulteti i Mjekësisë, Departamenti Lëndë Formuese, i biri Eno Gaçe, pedagog i jashtëm, Fakulteti i Mjekësisë Dentare, Departamenti i Terapisë Stomatologjike.

Shpërndaje tek shokët që të informohen

Lini një koment

%d bloggers like this: