Thirrjet për certifikatat e vaksinimit për mësuesit, pedagogët dhe studentët duket se po intensifikohen nga Ministria e Shëndetësisë, në prag të nisjes së vitit të ri shkollor.

Përmes një deklarate për shtyp nga qendra shëndetësore nr.4 në Tiranë, ministrja Manastirliu iu bëri apel arsimtarëve, studentëve dhe pedagogëve që të nxitojnë për të kryer vaksinën.

Sipas ministres, nga e hëna do të dalë udhëzimi për verifikimin e certifikatave të vaksinimit nga institucionet shkollore, ndërsa shtoi se studentët e pavaksinuar duhet të paraqesin test negativ çdo javë, në të kundërt do ta zhvillojnë mësimin sërish online.

“Duke filluar edhe nga dita e hënë, ne do të lëshojmë udhëzimin që do të ndiqet për të verifikuar ata që kanë kryer vaksinimin, duke filluar nga arsimtarët. Urdhri përmban të gjithë vendimet që ka marrë Komiteti Teknik i Ekspertëve, i cili përcakton që vetë institucionet shkollore, do të duhet që të kontrollojnë nëpërmjet mekanizmave që do të ngrenë, të gjithë certifikatat e vaksinimit për personelin që do të jetë në shkolla dhe gjithashtu duke filluar nga data 11 tetor edhe për studentët. Alternativa e mungesës së certifikatës së vaksinimit do të jetë testi i përjavshëm ose mësimi alternativ për studentët e pavaksinuar”, tha ministrja.

Burimi: A2 News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.